Reacția Partidului „ȘOR” la protestul locuitorilor din Orhei: îi susținem pe cetățeni și condamnăm prestația abuzivă a șefului poliției
30/04/2020

Reacția Partidului „ȘOR” la protestul locuitorilor din Orhei: îi susținem pe cetățeni și condamnăm prestația abuzivă a șefului poliției

Partidul „ȘOR” a reacționat la protestul pașnic al locuitorilor unui cartier al orașului Orhei, care, prin blocarea a două artere rutiere, și-a exprimat nemulțumirea față de un agent economic care le pune în pericol siguranța și sănătate. Formațiunea politică, a cărei echipă se află la conducere în mun. Orhei, declară că susține revendicările protestatarilor și că se va implica în soluționarea problemei.

Partidul „ȘOR” menționează în reacția sa că protestul pașnic al locuitorilor cartierului Lupoaica din Orhei este justificat pe deplin în situația în care șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Orhei susține aproape deschis un agent economic.

„Condamnăm vehement prestația abuzivă a lui Nicolae Cortac, șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Orhei, care sub bagheta guvernării socialiste, blochează și pune bețe în roate administrației municipiului Orhei în activitatea sa”, declară Partidul „ȘOR”, cerându-i șefului poliției să vină în slujba cetățeanului, așa cum prevede legea.


În același timp, Partidul „ȘOR” a anunțat că se va implica direct și va face uz de toate pârghiile legale pentru a ajuta și a soluționa problemele cu care se confruntă locuitorii mun. Orhei. Formațiunea politică a adresat și un mesaj de susținere a administrației din Orhei.

Amintim că, astăzi, 30 aprilie, câteva zeci de locuitori din cartierul Lupoaica al mun. Orhei, au blocat pentru câteva ore străzile Cupcea și Serghei Lazo din localitate, limitând deplasarea camioanelor de mare tonaj ale SRL „Cariera Ivanos”. Locuitorii revoltați au recurs la această acțiune în semn de protest față de faptul că, zilnic, zeci de camioane ale agentului economic pun în pericol sănătatea cetățenilor, deteriorează locuințele, dar și drumurile publice.

Prin acțiunile sale, șeful IP Orhei favorizează agentul economic și nu vrea să avizeze demersurile autorităților locale cu privire la instalarea în cartier a indicatoarelor rutiere pentru interzicerea circulației transportului de mare tonaj. Mai mult, SRL „Cariera Ivanos” nu achită nici o taxă în bugetul local.