Raport: Marina Tauber - cel mai responsabil deputat ales în circumscripțiile uninominale
30/09/2020

Raport: Marina Tauber - cel mai responsabil deputat ales în circumscripțiile uninominale

Vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber a fost declarată cel mai responsabil deputat ales în circumscripțiile uninominale. Topul a fost realizat de organizația DeFacto în cadrul unui proiect sprijinit de USAID.

Marina Tauber a obținut 19,5 puncte, la distanță față de următorii clasați care au acumulat 15 puncte sau mai puțin.

Topul a fost întocmit în baza metodologiei care se bazează pe activitatea deputaților în Parlament, circumscripție și în relații cu autoritățile publice centrale și locale din Republica Moldova pentru perioada iunie-august 2020.

Proiectul deFacto este o platformă online care vine să informeze alegătorii despre atribuțiile politicienilor aleși și urmărește cât de responsabili și deschiși sunt aceștia față de cetățeni. Organizația crede că astfel poate  ajuta alegătorii să-și ajusteze așteptările lor privind competențele pe care le au politicienii aleși. Iar prin monitorizarea promisiunilor, oamenii vor putea face o alegere mai informată. Proiectul beneficiază de asistență din partea USAID.

Amintim că Marina Tauber a fost aleasă deputat în circumscripția Nr 19, care a inclus localități din raioanele Orhei, Rezina, Criuleni și Dubăsari.