Programul politic al Partidului „ȘOR”, susținut  de tot mai mulți oameni
02/10/2018

Programul politic al Partidului „ȘOR”, susținut de tot mai mulți oameni

La sfârșitul săptămânii trecute, liderul formațiunii, Ilan Șor s-a întâlnit cu peste o mie de simpatizanți ai partidului care și-au arătat toată susținerea și admirația față de proiectele realizate de partidul ”ȘOR”, dar și de programul de viitor al formațiunii, menit să scoată Republica Moldova din criza în care se află. În cadrul întânirilor cu simpatizanții din Comrat, Ceadâr-Lunga și Taraclia, Bălți, Călărași, Florești și Ungheni, liderul Ilan Șor a declarat că după alegerile parlamentare din februarie 2019, Partidul ”ȘOR” va restabili economia și infrastructura pe întreg teritoriul țării, asemeni proiectelor realizate în Orhei.


ILAN ȘOR, PREȘEDINTELE PARTIDULUI POLITIC ”ȘOR”: ”Programul politic al formațiunii prevede restabilirea satelor moldovenești. Ne propunem să facem acest lucru prin crearea colhozurilor moderne, în urma cărora vor fi create locuri noi de muncă. Vin din sfera business-ului și cunosc foarte bine cum să dezvolt țara. Și vă promit că acest lucru nu se va întâmpla în doi ani, dar în maxim trei luni de zile de la alegeri. Un alt mecanism care urmează a fi implementat este infrastructura. Exemplul de la Orhei va fi implementat în toată țara, iar lumea se va putea bucura de drumuri bune. Corupția este o altă problemă care împiedică dezvoltarea țării. În acest sens propunem ca justiția să fie făcută de oamenii simpli, iar magistrații să fie doar un mecanism tehnic care să monitorizeze procesul ședințelor de judecată”.


Partidul Politic ”ȘOR” numără în prezent în jur de 40 de mii de membri. Deși este o formațiune tânără pe arena politică, partidul a reușit să implementeze zeci de proiecte sociale, menite să schimbe viața oamenilor în bine. Printre cele mai importante programe se numără magazinele și farmaciile sociale, clubul ”Vârsta de Aur”, reparația drumurilor și modernizarea mai multor instituții cu menire socială din municipiul Orhei. O altă realizare a partidului este și transformarea comunei Jora de Mijloc într-o localitate de vis.

Pentru prima dată în istoria comunei, în cele patru sate au fost reparate arterele principale și a fost dat în exploatare iluminatul stradal. Tot la inițiativa liderului formațiunii, Ilan Șor, în Bologna, Italia a fost implementat proiectul ”Casa mea e Moldova”, unde mii de moldoveni din dispaora beneficiază de susținere socială și juridică. Un alt proiect de infrastructură colosal pentru Republica Moldova este și construcția celui mai mare parc de distracții din țară ”OrheiLand”.