Programul “Uniunea Orheiul Nou” a inaugurat primul său proiect – un teren de joacă modern pentru copiii din satul Brănești
30/03/2018

Programul “Uniunea Orheiul Nou” a inaugurat primul său proiect – un teren de joacă modern pentru copiii din satul Brănești

Copiii din Brănești acum se bucură din plin de un nou teren de joacă modern. Acest lucru a fost posibil grație programului “Uniunea Orheiul Nou”, inițiat de liderul Partidului “ȘOR” și primarul orașului Orhei, Ilan ȘOR în toamna anului trecut.

Terenul de joacă inaugurat miercuri, 28 martie, a fost amenajat în curtea grădiniței din localitate. La eveniment au fost prezenți zeci de copii și părinții acestora. Cei mai mici au avut parte de suprize plăcute, ei sau delectat cu dulciuri și au avut parte de jocuri interactive împreună cu îndrăgitele personaje din desenele animate.

Prezent la eveniment, Primarul de Orhei și inițiatorul programului “Uniunea Orheiul Nou”, Ilan Șor a menționat : «Astăzi, în satul dvs., este dat în exploatare primul nostru proiect din cadrul programului “Uniunea Orheiul Nou”. Astăzi vă oferim acest frumos teren de joacă pentru copiii dumneavoastră. Suntem siguri acest teren Vă va bucura copii încă mult timp copiii.

Echipa noastră, atât Primăria, cât și Partidul “ȘOR” își îndeplinesc întotdeauna promisiunile. Noi nu ne ocupăm doar de politică, dar avem grijă și de problemele reale, ale oamenilor obișnuiți. Așa a fost din primele zile, de când am venit la Orhei și așa va fi și în cadrul programului nostru “Uniunea Orheiul Nou”. Programul a fost conceput  pentru a realiza schimbări spre bine nu numai în orașul Orhei, ci și în întregul raion. Așa cum am spus în repetate rânduri – vom face ca raionul nostru să fie cel mai bun din țară! Suntem siguri că fiecare locuitor rural ar trebui să trăiască în aceleași condiții ca și un locuitor al orașului».

Locuitorii satului au ținut să îi mulțumească lui Ilan ȘOR și echipei sale pentru promisiunea îndeplinită și grija față de copiii satului, de asemenea i-au dorit succes în activități politice și publice.

Potrivit reprezentanților programului “Uniunea Orheiul Nou”, la momentul actual sunt în curs de implementare mai multe proiecte din satele raionului, iar cererile de aderare la Uniune sunt în continuă creștere. Odată cu cererile depuse, locuitorii din localități  solicită implementarea unui proiect de rezolvare a problemelor cu care se confruntă zilnic.

Echipa Partidului “ȘOR” deja de mai multe luni  implementează cu succes un proiect social în satele din raion, care a luat naștere în orașul Orhei – proiectul Magazine Sociale. În toate satele raionului, conform graficului ajung magazinele mobile cu produse alimentare și de uz casnic la prețuri mai mici.

În cadrul acestui program se intenționează implementarea proiectelor de infrastructură în toate satele din raion, care doresc să se alăture programului “Uniunea Orheiul Nou”. În prezent, conform inițiatorului programului, Ilan ȘOR, se desfășoară lucrări de implementare a primelor proiecte - în curând în satul Furceni de asemenea va fi inaugurat un teren de joacă, similar celui din Brănești, în satul Pohorniceni va fi se implementează un proiect de iluminat stradal – sunt instalate lămpi LED moderne pentru iluminarea pe timp de noapte.

Toate proiectele sunt implementate la cererea locuitorilor și sunt absolut gratuite. Aceste proiecte sunt efectuate din contul programului “Uniunea Orheiul Nou”.