Primele trei acțiuni pe care le va întreprinde Violeta Ivanov în calitate de șef al statului arată grijă față de cetățeni
16/10/2020

Primele trei acțiuni pe care le va întreprinde Violeta Ivanov în calitate de șef al statului arată grijă față de cetățeni

Asigurarea tratamentului gratuit de COVID-19 la domiciliu, efectuarea gratuită a radiografiilor, precum și testarea gratuită a cetățenilor, identificarea resurselor financiare pentru majorarea pensiilor și salariilor, dar și penalizarea politicienilor iresponsabili sunt primele direcții în care își va îndrepta în primul rând atenția candidata Partidului „ȘOR” la funcția de președinte, Violeta Ivanov, dacă va fi aleasă președinte al țării. În cadrul unei dezbateri electorale de la TVC, candidata a prezentat planurile și acțiunile concrete care vor fi întreprinse în vederea asigurării dezvoltării economice a țării.

„În primul rând voi utiliza toate relațiile din exterior, cât și din interior, pe care le-am acumulat de-a lungul anilor și vom întreprinde măsuri concrete pentru a stopa extinderea pandemiei, deoarece suntem într-o situație catastrofală”, a declarat Violeta Ivanov la dezbaterile electorale de la TVC. Ea optează și pentru ca statul să acopere toate cheltuielile cetățenilor care se tratează de COVID-19, inclusiv testarea și radiografiile.

O altă acțiune prioritară va ține de sporirea veniturilor cetățenilor. „Voi face tot posibilul pentru a reexamina bugetul statului, să se facă inventarierea cheltuielilor bugetare și să le direcționăm pentru pensii și salarii decente”, a spus Violeta Ivanov.

De asemenea, ea menține și promisiunea făcută până la campania electorală că va promova inițiativa legislativă privind penalizarea politicienilor care își încalcă sau nu-și îndeplinesc angajamentele electorale. „Voi veni personal să prezint în Parlament inițiativa legislativă privind penalizarea celor care vin în campania electorală cu foarte multe promisiuni și uită de ele până la următoarele alegeri”, a spus Ivanov.

Violeta Ivanov a vorbit și despre acțiunile care vor fi întreprinse pentru relansarea economiei și asigurarea cetățenilor cu pensii și salarii decente. Violeta Ivanov este convinsă că pensia minimă poate crește până la 5.000 de lei, în paralel cu creșterea economică. Veniturile suplimentare la buget necesare pentru creșterea pensiilor și salariilor vor fi asigurate din contul măsurilor concrete precum instituirea monopolului de stat la importul de produse din tutun și alcool, construcția întreprinderilor de procesare a fructelor și legumelor, dezvoltarea infrastructurii pentru atragerea investițiilor.

„Anume după ce vom construi drumuri, vom asigura iluminat stradal, rețele de alimentare cu apă și sanitație, vor veni și investitorii. Avem exemplul de la Orhei, unde după implementarea proiectelor de infrastructură au venit investiții mari, care au permis deschiderea locurilor de muncă, dar și majorarea bugetului de patru ori”, a menționat candidata Partidului „ȘOR”.

La finalul dezbaterilor, Violeta Ivanov a precizat că s-a lansat în cursa pentru președinție nu pentru a face jocuri politice și geopolitice, dar pentru a extinde în toată țara experiența de la Orhei, Taraclia și alte localități administrate de colegii săi.

„Știu că v-ați săturat de promisiunile electorale și jocurile politice. Vin alături de o echipă de profesioniști care a demonstrat deja prin lucruri reale cum poate fi dezvoltată economia și cum poate fi ridicată țara din genunchi. Vreau să extind lucrurile frumoase de la Orhei, Taraclia, și alte localități, în toată țara”, a punctat Violeta Ivanov.