Primarul de Taraclia, ales din partea Partidului „ȘOR”, a prezentat planul de dezvoltare și amenajare a orașului
19/06/2020

Primarul de Taraclia, ales din partea Partidului „ȘOR”, a prezentat planul de dezvoltare și amenajare a orașului

În acest an este planificată reparația a șase străzi și a Stadionului orășenesc din Taraclia, ample lucrări de amenajare vor avea loc, iar către luna septembrie orașul va fi iluminat în proporție de sută la sută. Afirmațiile au fost făcute de către Veaceslav Lupov, primarul orașului Taraclia din partea Partidului „ȘOR” în cadrul emisiunii „Ora locală” de la Orhei TV.

Primarul a menționat că reparația străzilor va începe chiar săptămâna viitoare. Banii pentru reabilitarea a două străzi sunt prevăzuți în bugetul local, iar una va fi reparată în cadrul programului „Drumuri bune”.

„În plus, noi am identificat și alte posibilități datorită Partidului „ȘOR”. Ilan Șor a promis să ne ajute, astfel că, în paralel vom începe lucrările și pe o altă stradă. Acestea vor începe în timpul apropiat. Demult nu a fost așa ceva la Taraclia”, a spus Lupov.

Edilul a adăugat că săptămâna viitoare va începe și reparația Stadionului orășenesc, care a fost transmis recent în gestiunea Primăriei. În primul rând vor fi reparate vestiarele, apoi terenul de fotbal, urmând cele de volei și de baschet.

Primarul Veaceslav Lupov planifică crearea unei întreprinderi municipale de transport după modelul de la Orhei. În prezent transportul public este organizat de o companie privată, dar, potrivit lui Veaceslav Lupov, aceasta este o soluție temporară.

Primarul și-a exprimat regretul că din cauza pandemiei au fost încetinite lucrările pentru iluminarea orașului – un proiect realizat cu susținerea Partidului „ȘOR” și cu implicarea personală a lui Ilan Șor. Cu toate acestea, recent a fost iluminat cel de-al doilea sector al orașului, care este și cel mai mare.

„Până la sfârșitul verii avem de gând să finalizăm iluminarea stradală a Taracliei. În prezent lucrările se desfășoară conform graficului”, a declarat Veaceslav Lupov. El a precizat că până la inițierea proiectului, orașul era iluminat doar în proporție de 36%.

Veaceslav Lupov a vorbit și despre programul de înverzire, lansat recent. Potrivit acestuia, în scurt timp în toate spațiile verzi din oraș vor fi sădite flori.

Primarul de Taraclia a menționat că exemplul de succes de la Orhei, precum și participarea personală a lui Ilan Șor în realizarea tuturor proiectelor și susținerea permanentă asigură transformarea radicală a orașului. Taraclia se dezvoltă din toate punctele de vedere, iar programul electoral al Partidului „ȘOR” este realizat aici cu pași rapizi și cu multă încredere.