Primari din raionul Orhei aleși din partea Partidului „ȘOR”: oamenii au înțeles că se poate de trăit bine și în Moldova
10/06/2020

Primari din raionul Orhei aleși din partea Partidului „ȘOR”: oamenii au înțeles că se poate de trăit bine și în Moldova

În localitățile în care Partidul „ȘOR” derulează programe social-economice și de dezvoltare a infrastructurii cetățenii au înțeles că și în Moldova se poate de trăit bine. În aceste sate, oamenii sunt mai optimiști, iar atitudinea lor față de localitatea lor natală și administrație s-a schimbat radical. Ei simt că sunt respectați și răspund aleșilor cu aceeași monedă.

Asemenea afirmații au făcut primari din raionul Orhei, aleși din partea Partidului „ȘOR”, în cadrul emisiunii „Ora locală” de la Orhei TV.

Violeta Bâscal, primarul satului Nicolaieuca, unde cu susținerea Partidului „ȘOR”, recent, a fost dat în folosință un nou sistem de iluminat stradal, afirmă că oamenii sunt foarte mulțumiți și entuziasmați de schimbările care au avut loc într-un termen scurt.

Echipa Primăriei Nicolaieuca își propune în acest an să deruleze mai multe proiecte, inclusiv crearea unui complex educațional. Proiectul urmărește asigurarea unor condiții mai bune în gimnaziu și extinderea numărului de locuri în grădiniță. În timpul ce urmează, va fi renovat drumul din centrul satului spre Mănăstirea Hirova – cartea de vizită a localității.

„În perspectivă, vrem să creăm o întreprindere comunală, care să gestioneze salubrizarea localității și apeductul”, a menționat primarul Violeta Bâscal.

Iar Sergiu Labliuc, primarul com. Jora de Mijloc, cunoscută și cu titulatura „Comuna de vis” pentru transformările de aici, spune că, în ultimii ani, localitatea s-a dezvoltat în ritmuri rapide grație programelor Partidului „ȘOR”.

Comuna, care numără patru localități, a fost iluminată în proporție de circa 85%, grație proiectului susținut de Ilan Șor. În acest an, vor fi definitivate lucrările, astfel că localitatea va fi iluminată în totalitate.

„S-a schimbat atitudinea oamenilor. Ei înțeleg că și în Moldova se poate de trăit bine. Ei se simt iubiți, necesari și răspund înzecit cu aceeași monedă. De când s-a iluminat satul și s-au făcut drumurile, prețurile la imobilele din sat au crescut. Lumea din alte localități privesc cu alți ochi la Jora de Mijloc”, spune primarul.

Potrivit lui, sarcina administrației locale, cu susținerea Partidului „ȘOR” și a Consiliului Raional, este ca aceste dividende sociale să fie transformate în economice. Asta ar presupune, întâi de toate, crearea noilor locuri de muncă. Localitatea este amplasată într-o zonă pitorească de pe malul Nistrului, iar potențialul turistic trebuie valorificat, spune edilul. Și la Jora de Mijloc, pe măsura creșterii economice, susține primarul, va fi creat un serviciu de salubrizare.

Pohorniceniul s-a numărat printre primele localități din raionul Orhei în care a fost implementat un proiect de iluminare stradală susținut de Ilan Șor, a relatat primarul localității, Ianec Corobciuc.

„Locuitorii sunt foarte mulțumiți de faptul că satul lor este unul dintre cele mai iluminate din raion. În sat au fost instalate 285 de corpuri de iluminat, iar în unele zone am extins rețeaua de iluminare cu LED-uri solare”, a menționat primarul.

Ianec Corobciuc povestește că în sat au fost implementate mai multe proiecte. A fost construită o stație nouă de așteptare a transportului public, a fost pusă pe rută un nou microbuz. S-a reușit renovarea unor porțiuni de drum și s-au făcut ample lucrări de amenajare a zonelor de agrement în parc. Un alt proiect prevede construirea unui stadion și modernizarea Casei de cultură.

Primarii au remarcat în cadrul emisiunii de la Orhei TV că fără susținerea populației, a lui Ilan Șor, Partidului „ȘOR”, fără sprijinul deputaților formațiunii și al autorităților raionale Orhei, nu ar fi reușit să asigure realizarea acestor proiecte de anvergură.

Amintim că, în rezultatul alegerilor locale generale din toamna anului trecut, Partidul „ȘOR” a obținut, în raionul Orhei, 29 din cele 38 de mandate de primar. De asemenea, formațiunea politică deține majoritatea în Consiliul Municipal Orhei și în Consiliul Raional.