Prima lovitură de grație pentru capitală a Reghinei Apostolova: INFRASTRUCTURA – curățenie, iluminare, ordine!
13/04/2018

Prima lovitură de grație pentru capitală a Reghinei Apostolova: INFRASTRUCTURA – curățenie, iluminare, ordine!

Candidatul din partea Partidului “ȘOR” garantează în timpul mandatului de Primar General al municipiului Chișinău – Repararea drumurilor și trotuarelor, iluminatul stradal modern, spații verzi.

La 12 aprilie, la Chișinău a avut loc prezentarea programului electoral al Reghinei Apostolova, candidat la funcția de primar general de Chișinău din partea Partidului “ȘOR”.

Planul său de lucru pentru un an, candidatul din partea Partidului “ȘOR” l-a numit "Cele trei lovituri asupra problemelor din Chișinău", făcând referire la  trei domenii  majore în care se vor lua măsuri prioritare pentru a schimba situația spre bine: infrastructură, sfera socială, economie.

În secțiunea "Infrastructura", Reghina Apostolova a abordat propuneri specifice, pe care candidatul promite să le implementeze  în termen de un an al mandatului său de Primar General al municipiului Chișinău.

«Pentru început - să ne curățăm capitala, să facem ordine elementară. Chișinăul nu este încă un oraș foarte bogat, dar trebuie să fie curat și ordonat. Vom restabili sistemul urban de curățenie regulată și zilnică a străzilor și a curților.

Fiecare centimetru al orașului trebuie să aibă un responsabil pentru menținerea curățeniei și a ordinii. Numărul de măturători va crește. Munca lor va fi remunerată într-un mod demn. Se vor achiziționa echipamente suplimentare necesare. Toate străzile principale din Chișinău vor fi spălate  în mod regulat.

La Chișinău vom realiza programul orheian „Operațiunea curte“: amenajarea curților, repararea pavajului, restaurarea sistemului de iluminat, construcția de terenuri de joc standard, separarea spațiilor specializate pentru curățarea covoarelor și uscarea hainelor – pentru fiecare curte din  Chișinău.

A venit timpul să nu mai vorbim despre imaginea europeană, ci să începem să creăm această imagine – o imagine a unei capitale europene curate și bine îngrijite. E timpul să ne amintim - Chișinăul este un oraș alb. 

Pe parcursul anului, ne angajăm să modernizăm principalele artere de transport (inclusiv secțiunea pietonală) din fiecare sector al Chișinăului, precum și să asigurăm reparația curentă a celor mai solicitate străzi secundare.

Este absolut necesară construirea unui nod rutier pe mai multe niveluri în zona fabricii de tutun din Chișinău. Conform calculelor noastre, pe parcursul acestui an noi vom reuși să proiectăm și să construim acest nod, fără a suspenda traficul în  această zonă în perioada efectuării lucrărilor.

Vom realiza acoperirea completă a orașului cu iluminare stradală pe timp de noapte. Drumurile, curțile, parcurile, toate colțurile Chișinăului vor fi iluminate de lămpi economice moderne LED. O atenție deosebită va fi acordată trecerilor pietonale, secțiunilor cu cel mai intens trafic și trotuarelor.

Vom readuce la viață zonele verzi din Chișinău. Parcurile, scuarurile, paturile de flori, aleile și spațiile verzi de-a lungul străzilor și în interiorul curților - toate acestea ne-au permis odată să numim capitala noastră cel mai verde oraș din mulțimea de orașe. Haideți să întoarcem această caracteristică Chișinăului!»

Reghina Apostolova a fost înregistrată în calitate de candidat din partea Partidului “ȘOR” la 10 aprilie. Până în prezent, a fost vice-primar al orașului Orhei. A gestionat o mare parte din proiectele de infrastructură și cele sociale din acest oraș. Pedagog de specialitate, a activat mult timp în școală, inclusiv în funcția de director al unei școli din sectorul Râșcani al capitalei.  A fost aleasă în calitate de consilier în consiliul municipal din Chișinău, a ocupat funcția de pretor al sectorului Râșcani al capitalei. Alegerile anticipate la funcția de primar al Chișinăului vor avea loc pe 20 mai.