Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan ȘOR a declarat despre ambițiile politice ale partidului în cadrul unui eveniment de amploare
25/09/2017

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan ȘOR a declarat despre ambițiile politice ale partidului în cadrul unui eveniment de amploare

La finele săptămânii trecute, primarul de Orhei, Președintele Partidului Politic – Ilan Șor, a participat la întâlnirea cu noii membri și simpatizanți ai Partidului “ȘOR”.

 Sute de reprezentanți ai Partidului “ȘOR” din zeci de sate ale  raionului Orhei  au fost prezenți la întâlnire.

În cadrul evenimentului, Președintele formațiunii politice, Ilan ȘOR a înmânat solemn carnetele de membru, felicitându-i de la tribună pe fiecare în parte. Potrivit Secretarului organizației teriotoriale a partidului, în prezent în raionul Orhei sunt înregistrați peste 1000 membri de partid. 

Mai mult, în discursul său, Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan ȘOR a vorbit despre obiectivele politice ale formațiunii pentru perioada următoare. Anunțul principal făcut în acest context vizează începutul mobilizării Partidului ”ȘOR” pentru participare la alegerile în Parlamentul Republicii Moldova. 

În special, Ilan Șor a declarat: „Am decis să desfășurăm primele întâlniri mari cu activiștii partidului le anume în municipiul Orhei și raionul Orhei. Anume aici, în inima Moldovei, locuiesc oamenii, care au crezut în planurile noastre ambițioase și care sunt alături de noi.

 Aici locuiesc oamenii care vor schimba destinul întregii Moldove!

De la bun început, Partidul “ȘOR” și-a stabilit o sarcină ambițioasă. Scopul nostru este să punem temelia și să dezvoltăm în continuare un stat de bunăstrare socială aici, în Republica Moldova ...

Orhei a devenit astăzi un lider incontestabil în implementarea proiectelor de infrastructură și a programelor sociale. Toate promisiunile au fost realizate. Autoritățile publice  locale - echipa noastră – poartă răspundere pentru fiecare promisiune făcută. Chiar și dușmanii și oponenții noștri politici recunosc succesele noastre în Orhei ...

Moldova este în așteptarea alegerii noului Parlament. Este  o șansă de a schimba în mod semnificativ clasa politică.  Șansa de a transforma puterea într-un "slujitor al poporului". Partidul “ȘOR” știe ce trebuie să realizeze și cum să realizeze,  fără a recurge la  demagogie deșartă și cuvinte generale».

De asemenea, în cadrul evenimentului, Ilan ȘOR a făcut referiri la programul politic al Partidului „ȘOR”, enumerând cele mai importante aspecte.

În special, liderul politic a specificat domeniile de activitate, asupra cărora  formațiunea politică își va concentra toate eforturile.

 Soluțiile și obiectivele pentru care optează formațiunea politică sunt urmtoarele:

Domeniul infrastructurii: : renovarea completă a drumurilor și a iluminatului stradal în toate localitățile din țară; restaurarea sistemului de curățenie a străzilor și a curților orașelor, restabilirea parcurilor, a piețelor și spațiilor publice din toate localitățile.

Domeniul social: implementarea propriilor programe "Capitalul matern", "Locuințe sociale", "Magazine sociale"; medicamente gratuite pentru bătrâni și copii, studii superioare și medii speciale gratuite.

Economie: stimularea inițiativei private, în paralel cu creșterea  rolului statului, până la monopol în sectoare precum industria alcoolului și tutunului și energie; crearea și susținerea întreprinderilor  agricole moderne, garanții de cumpărare a produselor, sprijin din partea statului.

În domeniul administrației publice: eradicarea corupției, dezvoltarea autonomiei locale, referendumuri locale și adunări ale cetățenilor; judecătorii, procurorii, șefii de poliție vor fi aleși de cetățeni, cu posibilitatea de a fi demiși din funcție pentru pierderea încrederii.

În opinia lui Ilan Șor, partidul va asigura, în cele din urmă, transformarea autorităților  publice și a statului în "companie de servicii" care să slujească cetățenilor țării.

Potrivit organizatorilor, astfel de evenimente reprezintă începutul unei serii de întâlniri de mare amploare cu membrii și susținătorii partidului, care vor avea loc în mod regulat, în special în raionul Orhei, iar ulterior în toate regiunile țării.

Acum un an, partidul “ȘOR”, condus de primarul orașului Orhei,  și-a înregistrat noile simboluri, Programul și Statutul. În prezent, acesta lucrează activ asupra consolidării  rândurilor partidului și  extinderii rețelii de organizații. Partidul este bine cunoscut pentru succesul în conducerea orașului Orhei, unde, pe lângă postul de  Primar îi revine și  majoritatea în Consiliul Municipal.

De asemenea, formațiunea politică a devenit cunsocută grație propriilor proiecte sociale și de infrastructură implementate în întreaga țară.

În alegerile prezidențiale, Partidul “ȘOR” și-a desemnat candidatul, o simplă femeie- medic din Orhei, însă la sfârșitul campaniei electorale, candidatura sa a fost retrasă din alegeri. Această decizie a fost calificată de Partidul „ȘOR” drept o manifestare a concurenței neloiale și a fricii față de candidatul  din partea Partidului “ȘOR”, care a înregistrat într-un termen record popularitate printre rândurile cetățenilor.