Poziția Partidului ȘOR cu privire la revocarea din funcție a Procurorului General
09/07/2019

Poziția Partidului ȘOR cu privire la revocarea din funcție a Procurorului General

Fracțiunea Partidului ȘOR nu are niciun motiv politic sau personal cu privire la apărarea sistemului judecătoresc sau a Procuraturii, cu atât mai mult a magistraților și judecătorilor.

În ultimii 4 ani, Partidul ȘOR, echipa noastră și liderul Ilan Șor am fost persecutați și supuși presiunilor din partea sistemului justiției și a forțelor de ordine, iar relațiile nu au fost dintre cele mai prietenoase.

Este suficient să ne amintim doar despre deciziile judecătorești privind scoaterea din cursa electorală a candidaților noștri în timpul alegerilor președintelui țării și a primarului general. De asemenea, nu trebuie ignorate nici persecutarea lui Ilan Șor din partea procuraturii, care îi încriminează rolul în dosarul fraudei bancare. În rezultat, acest lucru aduce prejudicii lui Ilan Șor privind dreptul la libertate și îndeplinirea atribuțiilor socio-politice pe care le are.

Noi nu avem motive pentru a apăra procurorul general.

Dar în același timp, suntem împotriva politicii pe care le pune în practică actuala guvernare.

Cu ce sunteți mai buni?! Cum puteți să vă numiți pro-europeni?!

Noi nu cunoaștem adevăratele motive pentru care actuala guvernare face ceea ce face astăzi.

Afirmăm încă odată. Noi nu apărăm procurorul general. Noi apărăm Legea fundamentală și drepturile statului. Suntem de partea Moldovei, statul care are dreptul să se dezvolte pe calea democrației și respectarea Legii.

Actuala coaliție își începe activitatea cu încălcarea tuturor principiilor de drept ale statului. Suntem convinși că această cale va aduce direct într-un regim de dictatură și vom nimeri în prăpastie, și ei, și întreaga țară.

Astăzi, recunoscând faptul că numirea procurorului general a fost una ilegală, voi, constatați o activitate ilegală a sistemului procuraturii pe parcursul a trei ani. Decizii de așa gen de către puterea anterioară au fost aprobate de nenumărate ori și voi, cei care reprezentați opoziția de atunci, de fiecare dată considerați astfel de decizii ca fiind în contradicție cu principiile unui stat de drept și valorilor europene, astăzi aceste “bune practici” în ghilimele, le preluați voi. Vrem să vă adresăm deci o întrebare, prin ce vă deosebiți de puterea anterioară pe care atât de mult ați criticat-o?.

Și la final, vrem să menționăm faptul că la ședința plenară de azi ne-am abținut! Nu avem niciun motiv să apărăm această persoană, dar criticăm cu vehemență  astfel de metode.