Partidul ȘOR declară despre persecutarea politică a liderului formațiunii
26/06/2019

Partidul ȘOR declară despre persecutarea politică a liderului formațiunii

Astăzi, 26 iunie, actuala guvernare și-a arătat adevărata față, desfășurând acțiuni represive împotriva lui Ilan Șor. Într-o singură zi, au fost luate câteva decizii ale procurorilor, îndreptate împotriva libertății și drepturilor deputatului, liderul opoziției parlamentare, unul dintre martorii cheie în dosarul furtului bancar. Considerăm că toate aceste decizii nu sunt întâmplătoare. Cu toții suntem martorii unei campanii denigratoare împotriva lui Ilan Șor. Noua putere se pretinde a fi ”europeană” și să activeze în normele democratice, dar totul este la nivel de vorbe. În realitate însă, chiar din primele zile, actuala guvernare se răzbună și încearcă să preseze oponenții politici prin acțiuni de intimidare și frică.

Partidul ”ȘOR” nu o singură dată a anunțat că odată ce susținătorii lui Filat și ai lui Platon vor veni la putere, nu vor pierde șansa pentru a se răzbuna pe Ilan Șor. Mai mult, vor face tot posibilul să înceapă urmărirea penală, în baza faptelor mincinoase și să încerce să distrugă oponentul politic.

De asemenea, anterior am avertizat că acest proces va fi influențat politic și se va face presiune asupra magistraților. Astăzi, actuala guvernare a confirmat temerile noastre și au început să-și supună Procuratura, pentru a face presiuni asupra oponentului său.

Partidul ”ȘOR”, încă odată menționează că liderul formațiunii politice și președintele fracțiunii parlamentare, Ilan Șor, întotdeauna a acționat în numele legii și a colaborat cu organele de anchetă pentru a-și demonstra nevinovăția.

Suntem siguri că sancțiunile împotriva politicianului, inclusiv a celor legate de bunurile sale, vor fi anulate în curând, ca fiind neîntemeiate. Nu avem nicio îndoială că dreptatea va triumfa, iar sancțiunile aplicate astăzi vor avea o evaluare politică și juridică adecvată.