Ilan Șor îndeamnă la coeziune națională, responsabilitate și sprijin reciproc
23/03/2020

Ilan Șor îndeamnă la coeziune națională, responsabilitate și sprijin reciproc

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor a publicat, pe contul său de Facebook, o postare extrem de motivațională pentru toți cetățenii Republicii Moldova pe care îi cheamă la unitate, responsabilitate și sprijin reciproc în aceste clipe grele pentru țară, dar și pentru întreaga lume. Totodată, el anunță măsurile care au fost și vor fi întreprinse de echipa sa la Orhei, dar și în toată țara, în lupta cu virusul.

„Țara noastră, la fel ca întreaga lume, trece prin vremuri grele. Ne confruntăm cu un nou fel de amenințare, iar agitația și îngrijorările oamenilor sunt de înțeles. De aceea este foarte important în aceste zile să ne menținem echilibrul și liniștea. Astăzi, ca niciodată, devine foarte clar cât de artificiale sunt barierele care ne despart, cât de neînsemnate sunt disputele și temele pentru dezbaterile aprige, cât de lipsite de sens sunt contradicțiile care distrug societatea noastră”, a scris Ilan Șor.

În acest context, el menționează că în aceste moment se crează premisele pentru unitatea națională a cetățenilor Republicii Moldova. „Este prima dată, în 30 de ani, când s-au creat premisele să devenim o națiune civică unită, o societate unită, în care nu există „ceilalți”, dar toți sunt „ai noștri”. Acest sentiment al păcii civile în micuța noastră țară, nu trebuie uitat în niciun caz și nu trebuie pierdut când se va termina epidemia”.

Referindu-se la starea de carantină pentru mulți cetățeni, Ilan Șor îi îndeamnă să petreacă mai mult timp și să fortifice relațiile cu familia, dar și să respecte recomandările medicilor. Liderul Partidului „ȘOR” mai menționează că la nivelul raionului Orhei, echipa sa întreprinde toate măsurile pentru a limita răspândirea virusului. „Este absolut necesar să urmăm recomandările medicilor. Noi, la Orhei și în raionul Orhei facem tot posibilul și imposibilul ca să împiedicăm răspândirea virusului. Rugăm însă și populația să ne ajute și să-i ajute pe medici. Pentru aceasta este nevoie doar să respecte condițiile de carantină”, a scris Șor.

Ilan Șor are un mesaj emoționant și pentru medici, cărora le mulțumește pentru jertfa și eforturile pe care le depun. „Mă închin până la pământ în fața doctorilor, lucrătorilor medicali, care, astăzi, riscându-și propria sănătate și viață luptă pentru noi în prima linie. Ei sunt adevărați eroi! La Orhei am identificat posibilitatea să le oferim adaos la salariu pentru munca lor în această perioadă. Dar haideți să respectăm dedicația lor profesională, civică și umană”.

Iar la finalul mesajului, Ilan Șor anunță că formațiunea sa este gata să sprijine instituțiile medicale, dacă va fi necesară intervenția sa. „Partidul ȘOR este gata să acordă sprijin de voluntariat instituțiilor medicale la prima solicitare a Ministerului Sănătății. Haideți să dăm dovadă de responsabilitate, solidaritate, răbdare. Și vom învinge, neapărat!”, se arată convins Ilan Șor.

https://www.facebook.com/1614474618768735/posts/2539334026282785/?sfnsn=mo