Peste zece mii de activiști și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au participat la un marș dedicat Zilei Victoriei
09/05/2022

Peste zece mii de activiști și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au participat la un marș dedicat Zilei Victoriei

Peste zece mii de activiști și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au participat, astăzi, 9 Mai la un marș dedicat Zilei Victoriei. Oamenii s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și au mărșăluit până la Complexul memorial „Eternitate”, unde au depus flori și au cinstit memoria celor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Participanții la miting au purtat pe toată durata marșului tricolorul, drapelul de stat Republicii Moldova. Potrivit liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, 9 Mai este o zi specială și sfântă, deoarece anume în această zi s-a pus capăt celui de-Al Doilea Război Mondial, care a luat viața a milioane de oameni.

„9 Mai este ziua în care a venit pacea, iar omenirea a putut să se bucure din nou. Astăzi sărbătorim victoria asupra răului absolut, care a fost obținută prin jertfa celor care au luptat, bravilor soldați care s-au opus regimului sângeros al lui Hitler. De atunci au trecut 77 de ani, însă rănile acelei mari tragedii încă nu s-au tămăduit. Iar lecția cea mai importantă pe care trebuie s-o învățăm cu toții este că nimic nu este mai importantă decât pacea!”, a scris Ilan Șor, pe pagina sa de Facebook. 

Tot astăzi, în scuarul catedralei mitropolitane din centrul Capitalei, peste 150 de copiii vor lansa porumbei în aer. Evenimentul, care va avea loc la ora 12:30, este organizat de fracțiunea Partidului „ȘOR” din Parlamentul Republicii Moldova, în contextul Zilei Victoriei.

Potrivit deputaților fracțiunii Partidului „ȘOR”, evenimentul vine să transmită un mesaj de pace și de consolidare pentru Republica Moldova.

„Vrem să lansăm în aer porumbei, care, știm cu toții, sunt un simbol al păcii, și să ne rugăm să aducă pacea pe plaiul nostru, să ne ferească de război, de moarte, de distrugeri și sărăcie”, se arată într-un mesaj transmis de deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”.