Partidul ȘOR va implementa la Orhei proiecte-pilot destinate copiilor
03/06/2020

Partidul ȘOR va implementa la Orhei proiecte-pilot destinate copiilor

În raionul Orhei, care este administrat de Partidul „ȘOR”, vor fi lansate un șir de proiecte sociale destinate copiilor. Acestea au fost discutate miercuri, 3 iunie, în cadrul unei întrevederi a deputaților Partidului „ȘOR” cu Maia Bănărescu, avocat al poporului pentru protecția drepturilor copilului.

Întrevederea a fost organizată la inițiativa vicepreședintelui fracțiunii Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov, iar discuțiile au vizat un spectru larg de subiecte ce țin de situația copiilor, respectarea drepturilor copiilor. Părțile au căzut de acord că legislația națională în domeniu este depășită și necesită a fi revizuită.

În cadrul discuțiilor, deputații Partidului „ȘOR” au menționat că formațiunea este gata să realizeze proiecte concrete în beneficiul copiilor până la reglementarea legislativă a acestora.

„Propunerea noastră este să începem implementarea unor proiecte până la votarea lor în Parlament. Probleme sunt multe, dar, din păcate, deputații din alte partide sunt preocupați doar de aspecte politice. Noi putem realiza lucruri concrete la Orhei, acolo unde deținem pârghiile administrative”, a declarat secretarul fracțiunii, Marina Tauber, din numele președintelui fracțiunii Parlamentare a Partidului “ȘOR”, Ilan Șor.

În cadrul discuțiilor au fost identificate trei proiecte în beneficiul copiilor, care pot fi implementare în raionul Orhei.

„Noi suntem gata să realizăm aceste proiecte la nivel local și raional, acolo unde vom avea pârghii și bugete necesare, și suntem gata să investim și bani extrabugetari pentru astfel de programe”, a dat asigurări Marina Tauber.

Echipa Partidului Politic „ȘOR” a realizat la Orhei și nu doar, mai multe proiecte pentru copii - cele mai bune grădinițe din țară, cea mai bună hrană pentru copii, „OrheiLand”, a menționat deputatul Reghina Apostolova.

„Noi avem ce arăta în domeniul proiectelor și inițiativelor pentru copii”, a menționat ea.

O problemă în Republica Moldova este implementarea legilor, subiect la care Partidul „ȘOR” atrage o atenție deosebită, a menționat Violeta Ivanov. Partidul ȘOR nu face geopolitică, dar lansează inițiative pentru oameni, a accentuat vicepreședintele fracțiunii Partidului „ȘOR”.

„Partidele se întrec în geopolitică, dar scopul nostru este reintegrarea și consolidarea societății. Oamenii vor ceva pe masă, nu-i mai interesează geopolitica”, a declarat Ivanov.

În cadrul discuțiilor, Maia Bănărescu s-a referit la necesitatea realizării unor reforme legislative, inclusiv amendarea Legii cu privire la drepturile copilului, care este învechită, revizuirea Constituției, dar și la stabilirea unui statut mai clar pentru avocatul poporului pentru protecția drepturilor copiilor. Deputații Partidului „ȘOR” au declarat că vor sprijini aceste inițiative.