12/08/2019

Partidul ȘOR le cere deputaților să susțină anularea imunității parlamentare. Vezi proiectul de lege

Începând cu marți, 13 august, toți deputații sunt invitați în biroul 605 al Parlamentului pentru a lua cunoștință, discuta și semna proiectul de modificare a Constituției, elaborat de fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” privind anularea imunității parlamentare.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ȘOR consideră că deputații nu trebuie să beneficieze de privilegii și imunități deosebite de cele ale tuturor cetățenilor. În opinia acestora, orice deputat trebuie tras la răspundere, în cazul în care se face vinovat de încălcarea legii, fără ca pentru aceasta să fie necesară retragerea imunității parlamentare, care, deseori, dintr-o procedură pur juridică se transformă în show-uri politice ieftine.

Din aceste considerente, fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” consideră că absolut toți deputații din parlament, indiferent de viziuni și apartenență politică, trebuie să semneze și să sprijine acest proiect de modificare a Constituției, astfel încât să treacă toate procedurile parlamentare în cel mai scurt timp, în conformitate cu norma legală.

Partidul ȘOR le cere deputaților să susțină anularea imunității parlamentarePartidul ȘOR consideră că acum cetățenii vor avea posibilitatea să afle cine sunt deputații care au ajuns în Parlament doar pentru a se bucura de privilegii și imunitate parlamentară și cine sunt aleșii poporului care activează în legislativ pentru binele oamenilor.

/Proiectul de lege pentru modificarea art.70 din Constitutia RM.pdf