Partidul ȘOR l-a desemnat pe Valeriu Klimenko candidat la primăria capitalei: Voi transforma Chișinăul după modelul Orheiului
11/09/2019

Partidul ȘOR l-a desemnat pe Valeriu Klimenko candidat la primăria capitalei: Voi transforma Chișinăul după modelul Orheiului

Partidul Politic ȘOR l-a desemnat pe Valeriu Klimenko, președintele de onoare al formațiunii, cu o vastă experiență de activitate în administrația publică locală, în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău la alegerile locale generale din 20 octombrie. Candidatura a fost prezentată de liderul formațiunii, Ilan Șor, în cadrul unei conferințe de presă. Valeriu Klimenko a promis că va transforma Chișinăul după modelul municipiului Orhei, modernizat în timpul mandatului de primar al lui Ilan Șor, devenind cel mai dezvoltat oraș din Republica Moldova.

Candidatura lui Valeriu Klimenko a fost prezentată în direct de către Ilan Șor, prin intermediul unei transmisiuni video. El a vorbit despre murdăria, dezordinea și corupția din municipiul Chișinău, menționând că singura ieșire din situație este renovarea de la zero a orașului. „Astăzi a venit timpul să reconstruim capitala de la zero. A venit timpul să nu mai vorbim de reparația străzilor, dar de construcția din nou a străzilor, construcția a noi parcuri, transformarea totală a transportului public în capitală”, a declarat Ilan Șor.

El a menționat că Valeriu Klimenko este o persoană care se ține de cuvânt, care și-a demonstrat calitățile personale și care va putea realiza reformele necesare. „Cu sprijinul echipei Partidului Șor va reuși să construiască o capitală nouă, vom putea împreună să creăm un oraș în care fiecare chișinăuian să fie mândru că locuiește aici”, a declarat Ilan Șor.

„Vă îndemn să nu vă uitați la politicieni, dar la oameni care au demonstrat că pot face ceva. Și vă dau cuvântul meu de onoare că nu veți regreta niciodată”, a îndemnat Ilan Șor.

Valeriu Klimenko a arătat că va transforma Chișinăul după modelul în care Ilan Șor a dezvoltat Orheiul. „La Orhei, echipa noastră a reușit să realizeze proiecte sociale, umanitare, infrastructurale care ne permit să spunem că nu mai există orașe ca Orheiul în privința amenajării, curățeniei. Dacă am compara Chișinăul cu Orheiul comparația ar fi în detrimentul capitalei”, a menționat candidatul.

„Promit să fiu un manager bun, să-mi suflec mâinicile și să rezolv problemele orașului”.

Valeriu Klimenko a adăugat că știe cum, după modelul Orheiului, să majoreze bugetul municipal de două ori pentru a rezolva problemele orașului. „Partidul Politic ȘOR  a demonstrat că poate administra un oraș altfel. A venit timpul să implementăm revoluția infrastructurală și la Chișinău. Știu cum să dublăm bugetul fără a majora impozitele chișinăuienilor. La Orhei în 3 ani bugetul s-a majorat de 3 ori”, a arătat Valeriu Klimenko.

 

Partidul Politic ȘOR a anunțat că va desemna candidați în practic toate localitățile la scrutinul din 20 octombrie.