Partidul „ȘOR” îndeamnă toți deputații să se prezinte în Parlament: comportamentul majorității parlamentare este criminal
04/06/2020

Partidul „ȘOR” îndeamnă toți deputații să se prezinte în Parlament: comportamentul majorității parlamentare este criminal

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” califică drept „criminal” blocajul de către majoritatea parlamentară a activității legislative și cere reluarea imediată a acesteia. În acest sens, fracțiunea anunță că se va prezenta vineri, 5 iunie în sala de ședințe a Parlamentului, unde va propune abordarea unor subiecte stringente pentru Republica Moldova, care țin de situația epidemiologică și criza economică.

„Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” califică drept criminal comportamentul majorității parlamentare, care a blocat din nou activitatea Legislativului, într-o situație critică pentru Republica Moldova. În timp ce mii de medici stau zilnic pe baricade, riscându-și viața și sănătatea lor și ale familiilor lor, deputații PSRM-PDM s-au „autoizolat” acasă și așteaptă să treacă pandemia”, notează fracțiunea Partidului „ȘOR”.

Totodată, aleșii poporului din partea Partidului „ȘOR” menționează că sute de oameni se îmbolnăvesc zilnic, economia e pusă la pământ, oamenii rămân fără locuri de muncă, iar tot mai multe afaceri se închid sau falimentează.

În aceste condiții, fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” cheamă toți deputații să revină de urgență la ședințele parlamentare la care să fie discutate și identificate soluții pentru cele mai grave probleme cu care se confruntă Republica Moldova: situația pandemică, criza economică, măsuri pentru susținerea economiei și a cetățenilor și multe alte subiecte care nu suportă amânare.

„În acest context, deputații Partidului Politic „ȘOR” anunță că se vor prezenta vineri, 5 iunie, în sala de plen a Legislativului și îndeamnă toți colegii, în special pe cei din majoritatea parlamentară, să dea dovadă de responsabilitate, să vină în Parlament ca împreună să lucrăm pentru binele țării și al cetățenilor”, se arată în mesajul fracțiunii.

Amintim că majoritatea parlamentară sabotează de două săptămâni activitatea legislativă, motivând că sunt în autoizolare, după ce doi deputați au declarat că s-au infectat cu COVID-19.