Partidul ȘOR îndeamnă concurenții electorali și presa afiliată să înceteze campania de dezinformare lansată la adresa sa
30/01/2019

Partidul ȘOR îndeamnă concurenții electorali și presa afiliată să înceteze campania de dezinformare lansată la adresa sa

Partidul Politic ȘOR a devenit ținta unei campanii mediatice murdare și de discreditare în preajma alegerilor parlamentare, a declarat miercuri, 30 ianuarie, purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Alina Șargu. Reprezentanții partidului au prezentat dovezi care dezmint în totalitate zvonurile lansate de unii concurenți electorali și mass-media afiliată politic referitor la unele tentative de mituire a alegătorilor din partea Partidului Politic ȘOR.

„Încă de la începutul acestei campanii electorale împotriva Partidului ȘOR, a candidaților și reprezentanților săi a fost lansat un adevărat război informațional. Minciunile și speculațiile la adresa noastră curg gârlă atât pe Internet, pe rețele sociale, cât și la un șir de posturi de televiziune”, a menționat Alina Șargu.

În context, ea s-a referit la dezinformările, potrivit cărora, Partidul Politic ȘOR a mituit alegătorii. Reprezentanta formațiunii a prezentat lucrurile pe care le conține un pachet cu simbolica partidului, oferit alegătorilor la întrunirile electorale. Este vorba de un ceas, un stilou, un calendar și materiale promoționale.

„Ceasul este un suvenir cu simbolica partidului. Legea permite asemenea tipuri de suvenire. Ne-am gândit foarte mult ce suvenire să le oferim oamenilor ca să le rămână ca amintire ceva util și plăcut”, a menționat Alina Șargu.

Reprezentantul Partidului ȘOR la Comisia Electorală Centrală, Vladimir Fiodorov a prezentat și prevederile Codului electoral și Regulamentului CEC, care permit oferirea de suvenire electorale care nu depășesc prețul de două unități convenționale, adică 100 de lei.

Alina Șargu s-a adresat instituțiilor mass-media să stopeze războiul și intoxicația informaționale. „Înțelegem perfect că suntem în campanie electorală, înțelegem că avem instituții media controlate de partide politice, înțelegem că sunt instituții media care simpatizează anumite partide. Dar vă rugăm să fim corecți. Partidul Politic ȘOR respectă cu strictețe buchea legii. Noi înțelegem că suntem urmăriți cu atenție și noi nu vom admite nicio încălcare”, a punctat Alina Șargu.