Partidul ȘOR identifică soluții pentru a ajuta instituțiile medicale cu echipamente necesare
27/01/2020

Partidul ȘOR identifică soluții pentru a ajuta instituțiile medicale cu echipamente necesare

Mai mulți primari ai Partidului Politic ȘOR au transmis instituțiilor medicale din localitățile unde conduc zeci de utilaje medicale pentru persoanele țintuite la pat, sub formă de donație.

Este vorba de primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov care a oferit Spitalului Raional Taraclia peste 50 de unități medicale de acest fel. Este vorba de cărucioare pentru copii invalizi și maturi, saltele, dar și alte echipamente în acest sens.

O astfel de donație a fost făcută și Centrului de Sănătate al comunei Ișcălău din raionul Fălești. Și aici, primarul comunei, Galina Muntean, a oferit zeci de echipamente pentru persoanele cu nevoi speciale.

Donațiile au fost oferite grație colaborării dintre primarii Partidului Politic ȘOR cu Fundația germană de binefacere ”Round Table Moldova”.

Evenimentul a adunat zeci de localnici care au ținut să mulțumească primarilor pentru acțiunea făcută. Pe această cale, primarii au menționat că și în continuare vor identifica soluții pentru a putea ajuta instituțiile din localitate cu utilajele de care au nevoie.

La finalul evenimentelor, angajații medicali au mulțumit edililor  pentru binefacere și au declarat că echipamentele sunt foarte necesare persoanelor cu nevoi speciale, deoarece din cauza faptului că sunt scumpe, mulți invalizi nu își permit procurarea acestor cărucioare cu care să se deplaseze mai ușor.

Proiectele sociale și de infrastructură ale primarilor Partidului ȘOR vor continua. Recent, în raioanele țării, unde conduc primarii formațiunii politice a pornit proiectul privind iluminarea stradală, reparația drumurilor, dar și alte programe benefice oamenilor. În urma alegerilor locale, Partidul ȘOR a câștigat primăriile în 43 de localități din întreaga țară.