Deputații fracțiunii Partidului ȘOR și simpatizanții formațiunii au marcat eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă
24/08/2019

Deputații fracțiunii Partidului ȘOR și simpatizanții formațiunii au marcat eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă

Deputații fracțiunii Partidului Politic ȘOR, membri și simpatizanți ai formațiunii politice, au depus flori, sâmbătă, 24 august, la Complexul Memorial „Eternitate” cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Partidul Politic ȘOR califică această zi drept una din cele mai importante din istoria Moldovei.

Membrii și simpatizanții Partidului Politic ȘOR au comemorat jertfele celor căzuți pentru eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă încă la primele ore ale dimineții. Participanții au mers în coloană de la sediul formațiunii până la Complexul Memorial „Eternitate”, unde au depus flori și au ținut un minut de reculegere în memoria ostașilor.

Ulterior, deputații fracțiunii parlamentare împreună cu membrii fracțiunii Pentru Orhei din cadrul consiliului municipal Orhei, alături de autoritățile publice locale din Orhei, au depus flori și la monumentele eroilor din Orhei și comuna Jora de Mijloc.

Partidul Politic ȘOR consideră data de 24 august 1944 drept una care a schimbat radical cursul istoriei Moldovei și a făcut posibilă dezvoltarea țării noastre. „Această zi, în 1944, a însemnat sfârșitul anilor de tragedie care acoperise pământurile noastre, sfârșitul zilelor negre cu răutate și violență. Și, totodată, a însemnat începutul unei noi vieți, al muncii creative și transformărilor pozitive. Începutul Moldovei însorite și transformării plaiului nostru în unul din cele mai frumoase locuri pe pământ”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Partidul Politic ȘOR menționează că fără această importantă victorie, nu am fi avut ceea de ce ne bucurăm astăzi. „Fie ca memoria celor căzuți să se păstreze veșnic în inimile noastre, iar respectul pentru vitejia eroilor să se transmită veacuri înainte, din generație în generație. Suntem obligați să păstrăm în memorie că viața noastră, cerul pașnic, statalitatea noastră și independența nu ar fi existat fără acea VICTORIE, fără eliberarea pământurilor noastre la 24 august 1944”, se menționează în postarea Partidului Politic ȘOR.