Partidul ȘOR condamnă acțiunile de șantaj politic al opoziției din partea actualei guvernări
16/09/2019

Partidul ȘOR condamnă acțiunile de șantaj politic al opoziției din partea actualei guvernări

Fracțiunea Partidului Politic ȘOR consideră solicitarea procurorului general interimar de a fi ridicată imunitatea parlamentară a deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova drept o dovadă în plus a subordonării justiției de către actuala guvernare. Partidul ȘOR califică aceasta drept un act de răzbunare politică personală a președintelui Igor Dodon și o nouă tentativă de subminare a opoziției politice.

„Nici măcar nu au finalizat procesul de supunere a justiției și deja obligă organele de apărare a drepturilor să acționeze la comandă”, a comentat deputatul Denis Ulanov în cadrul unui briefing la care au participat deputații Partidului ȘOR.

El a arătat că actuala guvernare doar de asta este în stare – să lupte cu femeile, menționând că solicitarea retragerii imunității parlamentare a deputaților Partidului ȘOR se face la comanda directă a lui Igor Dodon  
„Înțelegem că aceasta reprezintă un act de răzbunare personală în primul rând din partea lui Dodon care nu o dată l-a amenințat pe Ilan Șor și deputații fracțiunii”, a menționat el.
Totodată, el a precizat că această acțiune are și scopul de a slăbi opoziția.

Fracțiunea Partidului ȘOR a părăsit ședința Parlamentului, în semn de protest. Denis Ulanov a precizat însă că deputații Partidului ȘOR nu se vor ascunde de anchetă pentru că nu au ce ascunde. „Suntem martorii unor acțiuni de răzbunare politică și de persecutare a opoziției. Nu ne este frică de ridicarea imunității. Nu ne vom ascunde, dar nici nu considerăm posibil să participăm la ședința de astăzi când un grup de deputați la comanda lui Dodon și a altor lideri ai coaliției de guvernare comit o nedreptate”, a punctat Denis Ulanov.