Partidul “ȘOR”achită pentru arenda spațiului în Primăria Orhei de două ori mai mult decât fostul chiriaș
11/07/2018

Partidul “ȘOR”achită pentru arenda spațiului în Primăria Orhei de două ori mai mult decât fostul chiriaș

Partidul Politic „ȘOR” închiriază spațiul de la parterul clădirii administrative a Primăriei Orhei în deplină conformitate cu prevederile legislației în vigoare și la un preț de două ori mai mare decât cel pe care îl achita precedentul locatar și cu 30% mai mare decât tarifele stabilite de Cancelaria de Stat, a scris președintele formațiunii, Ilan Șor, ca replică la un șir de acuzații neprobate că formațiunea sa ar închiria ilegal sediul.

Ilan Șor a reacționat la aceste acuzații, considerând că trebuie să ofere explicații. El menționează că spațiul respectiv nu mai era utilizat de mult timp, iar procedura de dare în locațiune a corespuns tuturor normelor legale.

„Aceste spații nu mai erau utilizate demult de primărie și erau date în chirie. În al doilea rând, încăperea a fost dată în chirie Partidului ȘOR în conformitate cu toate normele și procedurile juridice”, dă asigurări Ilan ȘOR.

Totodată, el menționează că Partidul ȘOR plătește pentru chirie de două ori mai mult decât agentul economic care se folosea anterior de spațiu și chiar mai mult decât tarifele stabilite de Cancelaria de Stat.

Plata pentru chirie, care ajunge în bugetul Primărie, este de două ori mai mare decât anterior și cu 30% mai mare decât tarifele maximale stabilite de Cancelaria de Stat. O simplă comparație: agentul economic care închiria anterior achita 6465 de lei lunar, Partidul ȘOR plătește 14726,94 de lei”, a scris Ilan Șor.

El menționează că respectivul agent economic putea participa la licitație și să propună un preț mai mare.

Totodată, Ilan Șor susține că închirierea de către Partidul ȘOR a spațiului din clădirea Primăriei este în beneficiul tuturor, inclusiv al orășenilor. „Pentru mine, ca președinte de partid și primar, care lucrează și construiește acest oraș de la zero, fiecare clipă este prețioasă. Timpul pe care l-aș pierde deplasându-mă de la sediul partidului la Primărie, acum îl folosesc pentru rezolvarea problemelor locuitorilor municipiului”, explică președintele Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor.

Este de menționat că și Primăria Orhei a venit cu o dezmințire la informațiile neprobate care au fost difuzate de unele instituții mass-media. Administrația publică locală confirmă că Partidul ȘOR achită o taxă de chirie mult mai mare decât precedenta, iar toate procedurile de dare în locațiune au fost respectate. „Primăria municipiului Orhei, în conformitate cu prevederile legale, a anunțat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, pentru data de 6 februarie 2018, ora 11.00, licitația pentru obținerea dreptului de locațiune a parterului cu suprafața de 127,7 m.p. și demisol. În calitate de participant la licitația din 06.02.2018 s-a înregistrat Partidul Politic ”ȘOR”, care și-a adjudecat dreptul de locațiune pe un termen de un an, la prețul de 176.723,28 lei. Această sumă este fixată în protocolul licitației”, se arăta într-un comunicat al Primăriei.

De asemenea, instituția amintește că Partidul ȘOR a propus și alocarea unei sume de aproximativ un milion de lei pentru modernizarea unei grădinițe.

Primăria Orhei consideră că aceste dezinformări fac parte dintr-o campanie mai amplă de discreditare a lui Ilan Șor și a solicitat dezmințirea falsurilor. „În activitatea sa, Primăria municipiului Orhei s-a condus întotdeauna de buchia legii și nu admite încălcări. Deși înțelegem că aceste acuzații sunt doar o parte a unei mari campanii de discreditare a primarului municipiului Orhei, totuși, cerem să fie încetată difuzarea acestor informații mincinoase. De asemenea insistăm să fie prezentate scuze publice.  În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa în instanța de judecată”, a atenționat Primăria municipiului Orhei.