Partidul ȘOR a început să colecteze semnături în sprijinul candidatului său în circumscripția uninominală Hâncești
21/01/2020

Partidul ȘOR a început să colecteze semnături în sprijinul candidatului său în circumscripția uninominală Hâncești

Reprezentanții grupului de inițiativă al lui Vitalie Balinschi, candidatul Partidul ȘOR pentru în circumscripția electorală uninominală nr. 38 din Hâncești în cadrul alegerilor parlamentare noi, au început colectarea activă a semnăturilor cetățenilor în sprijinul candidatului. Echipa Partidului ȘOR a fost primul care și-a înregistrat grupul de inițiativă în Consiliul electoral al circumscripției electorale și, imediat, de luni, și-a lansat activitatea în localitățile din circumscripția nr. 38 Hâncești.

Pe 20 ianuarie, președintele Partidului ȘOR, Ilan Șor, l-a prezentat, într-un briefing de presă, pe candidatul partidului – Vitalie Balinschi, vicepreședintele formațiunii politice. Șor l-a descris ca pe un profesionist, manager experimentat și o persoană integră. La rândul său, Balinschi a chemat cetățenii din circumscripția Hâncești să-i susțină candidatura și și-a exprimat disponibilitatea de a deveni „deputat personal al fiecărui cetățean al orașului și municipiului Hâncești”.

Candidatul Partidului ȘOR are 43 de ani. A absolvit Facultatea de Drept, e specialist în drept economic. Anterior, a deținut funcții de conducere în cadrul Serviciului Fiscal de Stat Chișinău și al raionului Orhei, a fost ales consilier în Consiliului raional și municipal Orhei. Este căsătorit și are trei copii. În echipa lui Ilan Șor, Vitalie Balinschi s-a implicat direct în derularea proiectelor de succes implementate în Orhei.

Noile alegeri parlamentare în circumscripția uninominală nr.38 Hâncești vor avea loc pe 15 martie a.c. Organizarea alegerilor noi la Hâncești a fost dispusă după ce deputatul ales pe această circumscripție, în cadrul alegerilor parlamentare din februarie 2019, a renunțat la mandatul de parlamentar. În prezent, Partidul ȘOR, PAS și PSRM și alte partide și-au desemnat candidații pentru participarea la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38 Hâncești.