Partidul „ȘOR” și „Pentru Moldova”: Sperăm că Maia Sandu își va revizui atitudinea și va da dovadă de maturitate politică
23/02/2021

Partidul „ȘOR” și „Pentru Moldova”: Sperăm că Maia Sandu își va revizui atitudinea și va da dovadă de maturitate politică

Fracțiunea Partidului „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” reiterează necesitatea învestirii unui guvern cu atribuții depline, care să-și asume imediat responsabilitatea pentru soluționarea problemelor stringente cu care ne confruntăm. Anunțul vine ca urmare a hotărârii Curții Constituționale, care îl obligă pe președintele țării să se supună deciziei Parlamentului.

„Hotărârea Curții Constituționale confirmă ceea ce era evident. Președintele Maia Sandu a încălcat vădit și conștient norma constituțională, ceea ce reprezintă un abuz grav și un precedent periculos. Din păcate, această practică vicioasă, când interesele de grup și de partid prevalează în raport cu Legea și practica juridică, capătă noi proporții și riscă să spulbere și ultima umbră de încredere în instituțiile statului și în procesul democratic”, se arată în declarația trimisă presei.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” și Platforma parlamentară „Pentru Moldova” își exprimă speranța că, după această hotărâre, președintele Maia Sandu și fracțiunea PAS din Parlament își vor revizui atitudinea și vor da dovadă de maturitate politică, pentru a pune punct crizei politice și revenirea în albia normalității.

Amintim că astăzi, 23 februarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița în funcția de premier.