Partidul „ȘOR”, cu grijă continuă față de medici
16/07/2020

Partidul „ȘOR”, cu grijă continuă față de medici

Deputații au ținut joi, 16 iulie, un minut de reculegere în ședința în plen a Legislativului, în memoria medicilor și lucrătorilor medicali decedați în lupta cu noul tip de Coronavirus. Parlamentul s-a recules la propunerea lui Denis Ulanov, deputat al Partidului „ȘOR”.

De menționat că la ședința de săptămâna trecută a Parlamentului deputații majorității parlamentare au ignorat propunerea lui Denis Ulanov de a ține un minut de reculegere în memoria medicilor decedați. În schimb, după cu scrie Ulanov pe o rețea de socializare, majoritatea parlamentară a aplaudat atunci “frenetic ministrului Sănătății (care, profitând de ocazie, nu a uitat să publice într-o veselie selfie-uri pe Facebook), răsplătind astfel medicii cu ingratitudine și demonstrând încă o dată atitudinea adevărată a guvernării față de această tragedie”.

Amintim că Partidul „ȘOR”, deputații acestei formațiuni, dar și întreaga echipă și-au manifestat susținerea pentru medici și lucrătorii medicali de la începutul pandemiei. La Orhei, autoritățile locale au fost primele din țară care au asigurat personalul medical cu locuințe de serviciu în perioada pandemiei, fiindu-le oferite spații de locuit la hotelul din localitate.

La inițiativa Partidului „ȘOR” și a liderului Ilan Șor, au fost alocați bani pentru asigurarea medicilor cu echipament de protecție, membrii formațiunii politice din teritoriu au organizat campanii pentru angajații medicali din localitățile lor.

Recent, fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” a depus o inițiativă legislativă menită să fortifice statutul de medic și să garanteze mai multe facilități cadrelor medicale. Proiectul propune, practic, egalarea statutului medicilor cu cel al militarilor și polițiștilor, și recunoașterea importanței, dar și riscurile exercitării profesiei de medic. Deputații Partidului „ȘOR” propun introducerea unui articol nou în lege, care prevede mai multe înlesniri și beneficii sociale pentru medici, inclusiv egalarea statutului lor cu cel al militarilor.

Recent, Partidul „ȘOR” a propus dublarea imediată a salariilor medicilor și nu treptat, așa cum a propus guvernarea. Inițiativa formațiunii a fost respinsă de guvernul Chicu.

https://youtu.be/Kk5VOdpg8tE