Partidul Politic „ȘOR” a  la Consiliile Electorale pe circumscripții uninominale despre mai multe încălcări și abuzuri înregistrate în ziua alegerilor electorale
24/02/2019

Partidul Politic „ȘOR” a la Consiliile Electorale pe circumscripții uninominale despre mai multe încălcări și abuzuri înregistrate în ziua alegerilor electorale

Partidul politic ȘOR atenționează Consiliile Electorale pe circumscripții uninominale, observatorii internaționali și mass-media asupra unui șir de încălcări și abuzuri în ziua votului. În acest context, Partidul politic ȘOR a depus mai multe plângeri. Printre acestea menționăm distrugerea afișajului electoral la Cahul și Comrat,  transportarea în grup a alegătorilor. La Chișinău a fost înregistrat un caz de violență asupra reprezentanților Partidului politic ȘOR. Mai mulți provocatori i-au atacat pe reprezentanții noștri, rupând materiale promoționale. Pe acest caz a fost solicitată intervenția poliției, care a documentat contravenția.

 

De asemenea, la Florești reprezentanții altor partide au trecut la amenințări la adresa membrilor Partidului politic ȘOR.

 

În acest context, Partidul politic ȘOR reiterează că în activitatea sa din ziua alegerilor, la fel cum a fost în toată campania electorală, se conduce strict de prevederile legislației și respinge ferm toate acuzațiile despre presupusa corupere a alegătorilor, care sunt simple declarații politice și provocări cu scopul de a denigra formațiune a noastră.