Partidul Politic ”ȘOR” extinde proiectul privind conectarea instituțiilor de învățământ și a căminelor studențești la rețeaua WiFi gratuit
20/11/2018

Partidul Politic ”ȘOR” extinde proiectul privind conectarea instituțiilor de învățământ și a căminelor studențești la rețeaua WiFi gratuit

Partidul Politic ”ȘOR” extinde proiectul privind conectarea căminelor studențești și a instituțiilor de învățământ de pe întreg teritoriul țării la rețeaua gratuită de WiFi internet. Programul, care este un exemplu pentru municipiul Orhei, a fost lansat de Ziua Internațioanlă a Studenților, marcată, anual, în data de 17 noiembrie.

Primii care au beneficiat de proiect sunt studenții Colegiului Internațional de Business din Chișinău. La ceremonia de deschidere a evenimentului a fost prezent Reprezentantul Împuternicit al Partidului Politic ”ȘOR” din municipiul Chișinău, sectorul Botanica, Serghei Burgudji. «Vreau să spun cu mândrie că acesta este primul colegiu din Chișinău unde studenții au fost conectați la rețeaua de internet WiFi. Sunt sigur că acest lucru va permite studenților să beneficieze de mai multe cunoștințe în procesul de învățământ. Iar în rezultat, vor obține cunoștințe care le va permite să fie remunerați cu salarii decente, aici acasă, în Republica Moldova”, a menționat Serghei Burgudji.

Totodată, biblioteca instituției de învățământ s-a ales cu manuale noi în domeniul politicii, care va ajuta studenții să obțină rezultatele scontate la învățătură.

Menționăm faptul că de internet gratuit vor beneficia, în primul rând, raioanele din țară care au solicitat primii conectarea la rețeaua de internet WiFi. Printre acestea se numără raioanele Taraclia, Râșcani, Călărași, Bălți.

Inițiativa de conectare la rețeaua de internet WiFi vine din partea primarului de Orhei, Ilan Șor, dar și edilul comunei Jora de Mijloc, președintele Organizației de Tineret, Marina Tauber.

Anterior, la rețeaua de WiFi au fost conectați studenții Colegiului de Medicină și Pedagogie din orașul Orhei.

De Ziua Internațională a Studenților, Partidul Politic ”ȘOR” a organizat un șir de evenimente culturale pentru studenții din întreaga țară.

În acest context, ținem să menționăm faptul că Partidul Politic ”ȘOR” a inițiat un șir de proiecte care au menirea de a îmbunătăți viața studenților de pe întreg teritoriul țării. Pentru viitor, formațiunea politică își planifică să implementeze învățământul superior gratuit, locuințe sociale pentru tineri, dar și indemnizații mai mari pentru nașterea copiilor.