Partidul Politic “ȘOR” a instalat sistemul de iluminare stradală într-un nou sat din raionul Orhei
06/06/2018

Partidul Politic “ȘOR” a instalat sistemul de iluminare stradală într-un nou sat din raionul Orhei

În satul Jora de Sus al comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost instalat iluminatul stradal.

Acest lucru a fost posibil grație proiectului "Iluminarea stradală pentru Comuna Jora de Mijloc - siguranță pentru cetățeni", implementat de Asociația Obștească “Pentru Orhei”, în cadrul proiectului Uniunea Orheiul Nou, cu susținerea Partidului Politic “ȘOR”.

Acesta este primul proiect de anvergură desfășurat în localitate, în ultimii 15 ani, menit să sporească nivelul de trai. În satul Jora de Sus au fost instalare zeci de kilometri de cablu nou, peste 200 de lămpi LED economice și au fost modernizate substațiile electrice.

La inaugurarea iluminatului stradal au venit toți sătenii, ei s-au arătat mulțumiți de lucrările făcute și au adus mulțumiri întregii echipe al proiectului Uniunea Orheiul Nou.

Anterior în cadrul proiectului, în satele Brănești și Furceni, au fost instalate terenuri de joacă moderne pentru copii, iar satul Pohorniceni a beneficiat de iluminat stradal modern, pe întreg teritoriul localității.

Proiectul "Uniunea Orheiul Nou" a fost inițiat de primarul de Orhei, Ilan Șor, și este destinat implementării proiectelor sociale și de infrastructură realizate cu succes în orașul Orhei și în localitățile rurale din raion.

Proiectul a fost lansat în scopul creării condițiilor de trai în zonele rurale care sunt similare condițiilor din oraș.

Implementarea proiectelor în cadrul "Uniunii Orheiul Nou" se realizează pe baza unei inițiative voluntare a locuitorilor satelor din raion și este asigurată de forțele și resursele echipei de proiect.