Partidul „ȘOR” propune interzicerea construirii stațiilor PECO lângă instituțiile educaționale și blocurile locative din Chișinău
07/07/2020

Partidul „ȘOR” propune interzicerea construirii stațiilor PECO lângă instituțiile educaționale și blocurile locative din Chișinău

Consilierii Partidului „ȘOR” în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au elaborat un proiect de decizie care interzice construirea stațiilor PECO în preajma tuturor tipurilor de instituții educaționale și a blocurilor locative din Capitală. Documentul a fost prezentat instituțiilor de resort pentru examinare, iar ulterior propus spre adoptare.

Consilierul municipal din partea Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, a menționat la ședința CMC că echipa formațiunii a demarat consultări publice pe marginea documentului.

„Noi am elaborat un proiect de decizie care prevede să fie interzisă construirea stațiilor PECO în preajma zonelor verzi, lângă instituțiile de învățământ și blocurile de locuit din Chișinău. Partidul „ȘOR” a inițiat deja consultări publice pe acest subiect. Noi am expediat proiectul în toate instanțele abilitate pentru a fi analizate propunerile noastre”, a spus Burgudji în cadrul ședinței CMC.

Consilierul din partea Partidului „ȘOR” a amintit că, în 2016, CMC a impus moratoriu pe construcția stațiilor PECO, însă acesta a fost contestat la Guvern. În consecință, în același an, la Chișinău au fost construite alte șase spații PECO. Potrivit consilierului, stațiile PECO reprezintă bombe ecologice pentru oraș și prezintă un pericol real pentru toți orășenii.

În raza orașului Chișinău sunt peste 140 de stații PECO.