Partidul „ȘOR” devine parte a blocului anti-guvernamental propus de Candu
08/05/2020

Partidul „ȘOR” devine parte a blocului anti-guvernamental propus de Candu

Partidul „ȘOR” a anunțat că se alătură apelului privind crearea unui bloc anti-guvernamental al opoziției. Formațiunea politică și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu aprofundarea crizei politice și economice din Moldova și de tendințele de fortificare a regimului dictatorial în frunte cu Igor Dodon.

„Partidul Politic „ȘOR” își reiterează îngrijorarea în legătură cu situația tot mai gravă prin care trece Moldova și față de criza economică și socială care se acutizează și care poate avea consecințe extrem de grave pentru viitorul țării și al cetățenilor. În același timp, actuala coaliție de guvernare PSRM-PDM nu face nimic pentru a identifica soluții de depășire a crizei și pentru a preveni consecințele”, se arată într-o declarație a formațiunii.

Partidul Politic „ȘOR” constată că actuala guvernare este subjugată intereselor personale, de natură electorală a liderului de facto al PSRM, Igor Dodon, care urmărește doar scopuri politice și de îmbogățire personală și de grup, în detrimentul țării și cetățenilor.

„Având în vedere, fortificarea regimului dictatorial al lui Igor Dodon, derapajele anti-democratice ale guvernării, încălcările tot mai frecvente ale drepturilor și libertăților cetățenilor, situația tot mai dezastruoasă a economiei, incapacitatea de a proteja cetățenii de infectare în masă cu noul coronavirus, Partidul Politic „ȘOR” consideră că actuala coaliție, în frunte cu Igor Dodon, nu mai are nici dreptul moral, nici legal de a continua să guverneze Republica Moldova”, potrivit declarației.

În acest context, Partidul Politic „ȘOR” salută apelul deputatului Andrian Candu privind crearea unui bloc anti-guvernamental și anunță că face parte din această structură.

„Considerăm că în situația actuală disputele politice între forțele opoziției, supărările și frustrările politice trebuie lăsate deoparte, scopul primordial al tuturor partidelor fiind salvarea Republicii Moldova de un regim dictatorial, corupt și incompetent. De aceea, Partidul Politic „ȘOR” devine parte componentă a blocul anti-guvernamental”, se arată în declarație.

Partidul „ȘOR” a îndemnat toate forțele opoziției democratice să se alăture noii structuri.