Partidul “ȘOR” critică dur retorica duplicitară a actualei guvernări în raport cu FMI
07/02/2020

Partidul “ȘOR” critică dur retorica duplicitară a actualei guvernări în raport cu FMI

Partidul Politic „ȘOR” a criticat cu vehemență discursul duplicitar al președintelui Igor Dodon și al premierului Ion Chicu în raport cu Fondul Monetar Internațional.

Într-o postare pe Facebook, formațiunea observă că în vara anului trecut actualul premier Ion Chicu, pe atunci consilierul președintelui Dodon, critica dur FMI, iar acum „este nerăbdător să înceapă negocierea unui nou program cu FMI”.

„Ce s-a întâmplat în jumătate de an? Ce l-a făcut pe Chicu să-și schimbe radical părerea și să se rotească acum ca un titirez în fața celor de la FMI?”, se întreabă Partidul “ȘOR”.

Formațiunea crede că bugetul auster și apropiatele alegeri prezidențiale, multitudinea de promisiuni aruncate de Dodon, împing guvernarea să îndatoreze țara și mai mult.

„De unde să ia bani Dodon pentru proiecte populiste cu care să ungă ochii moldovenilor sărăciți, în campania electorală? Corect, din Bugetul de Stat. Dar ce facem dacă acesta-i cam gol – ne apucăm de lucru, eficientizăm activitatea instituțiilor statului, combatem corupția? Ei, de unde? Mai simplu e să te împrumuți de la FMI!”, se arată indignat Partidul “ȘOR”.

Actualul program cu FMI a fost încheiat de țara noastră în noiembrie 2016. La 5 februarie a.c., premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul său va solicita semnarea unui nou program, după ce acesta va finaliza luna martie.