Partidul “ȘOR” a organizat concerte și evenimente culturale cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor în etate
02/10/2017

Partidul “ȘOR” a organizat concerte și evenimente culturale cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor în etate

La Orhei, Chișinău și Taraclia s-au desfășurat o serie de evenimente culturale dedicate Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate sărbătorită, în mod tradițional, la 1 octombrie.

În cadrul ”Clubului Vârsta de Aur”, proiect creat și susținut de Partidul “ȘOR”, au fost organizate concerte cu evoluarea artștilor emeriți ai Republicii Moldova, la care au participat sute de seniori. 

Președintele Partidului, Primarul de Orhei, Ilan ȘOR,  prezent la evenimentul organizat în Parcul Ivanos din municipiul Orhei, a adresat un mesaj de felicitare persoanelor în etate și a dansat împreună cu seniorii.

În discursul său adresat celor prezenți, el a remarcat nevoia de a acorda o atenție sporită, zilnic, generației în etate: "Sunt convins că mamele, tații, bunicile și bunicii noștri, dragii noștri pensionari, toți cei cărora, noi,  tânăra generație, le datorăm prezentul și viitorul, merită o atenție sporită, îngrijire zilnică și iubire constantă". Mai mult, Ilan Șor a remarcat faptul că, înafară de asistența materială, persoanele în etate au necesitatea de o comunicare și respect: "... am înțeles mereu că, generația de aur, pe lângă suportul material, este necesar să le oferim și spirjinul moral, să le acordăm o atenție umană sinceră și să intercționăm cu ei prin comunicare. De aceea, dezvoltând în mod activ proiectul nostru social principal, prin care le oferim generației în etate posibilitatea de a procura alimente și produsele de primă necesitate la prețuri reduse, Partidul „ȘOR” creează condiții și oportunități de comunicare și socializare”.

Pe lângă cuvintele calde și felicitările adresate, seniorii prezenți la evenimente au avut parte de o surpriză muzicală. În exclusivitate, cu dedicații muzicale au venit artiști emeriți ai Republicii Moldova:  Ian Raiburg, Alexandru Lozanciuc, precum și ansambluri folclorice și artistice.

Ca de obicei, seniorii au dansat și s-au distrat alături de organizatorii proiectului și ansamblurile artistice.

Reamintim că liderul partidului, Ilan ȘOR, acordă o atenție deosbită generației de aur, implementând o serie de proicete sociale, care vin să acorde spijin pensionarilor.

Cel mai renumit este proiectul ”Magazinele sociale”, care se bucură de o popularitate și este extins în mai multe regiuni ale țării.

Mai mult, acum un an de zile a fost lansat proiectul de suflet „Clubul Vârsta de Aur”, prin intermediul căruia,  reprezentanții Partidului "ȘOR", readuc tradițiile de altă dată în sufletele persoanelor cu vârsta de aur, oferindu-le un platou  deschis de socializare, comunicare și multă veselie. Acest proiect reunește sute de seniori din diferite regiuni ale țării, care se strâng pentru a socializa, a admira interpreții preferați și pentru  a dansa, uitând astfel de grijile cotidiene.