05/10/2018

Partidul «ȘOR»: Maia Sandu provoacă dezbinarea societății

Într-un interviu acordat pentru presa de la București, Maia Sandu a declarat că România este obligată să reacționeze la presupusa influență a Rusiei în Republica Moldova. «Implicarea Federației Ruse este în continuă creștere. Rușii ăși doresc să ne țină într-o zonă tampon. România trebuie să fie interesată de tot ce se întâmplă în Republica Moldova. Dacă se va produce o nenorocire și se va aplica în practică planul federalizării, atunci între România și Rusia va exista hotar”, a declarat Sandu.

Potrivit reprezentanților Partidului Politic ”ȘOR”, prin astfel de declarații, Maia Sandu provoacă dezbinarea societății. «Astfel de aberații nu merită nicio atenție. Însă! Orice declarație de acest gen complică și mai mult situația în care se află Republica Moldova și provoacă ură în societate. Și nu contează de la cine vin astfel de afirmații: europeni sau activiști. În rezultat, toate aceste speculații influențează negativ cetățenii regiunilor țării noastre”, se arată în declarația emisă de Partidului Politic ”ȘOR”.

Partidul ”ȘOR” este convins în faptul că forțele politice, inclusiv Maia Sandu, care pedalează ”geopolitica„, înafară de dezbinare și ură nu mai pot întreprinde și oferi nimic oamenilor. «Înțelegem foarte bine că ”politicienii care susțin doar un factor geopolitic” nu mai au ce propune locuitorilor țării. Ei nu sunt capabili de nimic. Ei pot doar specula cu vectorul țării, să semene ură și să scindeze populația țării. Dar mai devreme sau mai târziu, ei vor înțelege că prin ”promovarea geopoliticii” ei încearcă să arate că sunt neprofesioniști și nu sunt patrioți. Și atunci, ei se vor transforma din politicieni ratați în ”geopoliticieni” ratați», susțin autorii declarației.

Partidul Politic ”ȘOR”, în frunte cu Ilan Șor, îndeamnă înacest sens,  toate formațiunile politice să nu cadă pradă ”jocurilor geopolitice” și să înceteze să inducă moldovenii în eroare. Mai util ar fi să promoveze o idee privind dezvoltarea țării și a patriotismului».

Amintim că Partidul Politic ”ȘOR” a organizat un Marș al Patrioților Moldovei în data de 27 august, unde a fost semnată Declarația de Independență care prevede dezvoltarea infrastructurii, relansarea economică, socială și culturală a Republicii Moldova, care au drept scop crearea condițiilor pentru unificarea cetățenilor acestui stat.