Nu vom permite războiul civil!   Declarația Partidului Politic „ȘOR”
29/11/2018

Nu vom permite războiul civil! Declarația Partidului Politic „ȘOR”

Urmărim cu îngrijorare că partidele care reprezintă așa-numita opoziție „pro-europeană” recurge tot mai des la acțiuni care aprofundează divizarea societății moldovenești.

Evenimentele din ultimul timp de la Torino și din alte orașe italiene demonstrează că aceste partide nu se feresc nici de cele mai mișelești și murdare metode pentru a instiga oamenii unul împotriva altuia. Aplică orice procedeu – presiuni morale, șantajul, amenințările, provocările directe. Liderii acestor partide și adepții lor se conduc de principiul „cine nu este cu noi, este împotriva noastră”, transformând cea mai mare parte a societății, care gândește altfel decât ei, în dușmani, care nu merită nici respect, nici indulgență.

Fără doar și poate, aceasta are legătură cu apropiatele alegeri parlamentare. Miza lor este să sădească discordie în societatea moldovenească și să-și mobilizeze propriul electorat. 

Dar cu ce preț?! 

Campania electorală se încheie o dată și o dată, dar Moldova trebuie să rămână. Competiția politică nu trebuie să se transforme în război: prea mult timp va trebui pentru a vindeca rănile sociale, prea complicată va fi restabilirea păcii sociale și a stabilității. De la sciziunea socială până la război civil e doar un singur pas. Vor putea oare politicienii „pro-europeni” de opoziție, obsedați de setea de răzbunare și setea de putere, să se abțină de la acest pas? Sunt tot mai multe semne că ei sunt gata să recurgă la măsuri extreme; că vărsarea de sânge este pentru ei un preț „rezonabil” pentru a-și atinge scopurile politice. 

Partidul ȘOR este o forță politică ce nu va permite divizarea societății moldovenești după criterii politice, naționale, lingvistice sau geopolitice. Suntem un partid al unității cetățenilor, care adună oamenii în jurul ideii creării, dezvoltării și prosperității Republicii Moldova. Suntem absolut convinși că menținerea păcii sociale în țară este principala sarcină a clasei politice.

Facem apel către provocatorii înrăiți să se oprească și măcar o dată în viață să se gândească la țară și la oamenii care urmează să trăiască, să comunice și să colaboreze unul cu altul și după alegerile din 24 februarie. Noi spunem un NU hotărât tentativelor de a transforma câmpul electoral în câmp de luptă. Chemăm oamenii să nu cedeze provocărilor unor politicani cinici, care sunt gata să aprindă flăcările războiului civil. Haideți să facem împreună o alegere conștientă în favoarea păcii și a unității sociale.