Mun. și raionul Orhei pregătite să facă față ninsorilor abundente prognozate
04/02/2020

Mun. și raionul Orhei pregătite să facă față ninsorilor abundente prognozate

Autoritățile din raionul Orhei, dar și cele ale mun. Orhei, au anunțat că întreprinderile de resort din subordine sunt pregătite să facă față situației în contextul avertizării de Cod Portocaliu de schimbare bruscă a vremii, care a fost emisă pentru următoarele două zile.

O ședință a autorităților raionale a avut loc azi la Orhei, unde s-a discutat despre gradul de pregătire a tuturor structurilor din subordine. La ședință a participat și Marina Tauber, deputată din partea Partidului ȘOR.

Tot astăzi, Primăria Orhei a anunțat în cadrul unei ședințe cu responsabilii că orașul dispune de cantități suficiente de material antiderapant, iar peste 35 de autospeciale din dotare sunt gata să facă față oricărei situații. Autoritățile municipale au precizat că peste 60 de muncitori din cadrul ÎM „Servicii Comunal-Locative” Orhei sunt pregătiți să intervină în curțile blocurilor locative și în preajma instituțiilor publice.

Potrivit meteorologilor, un ciclon atlantic se deplasează spre Moldova din vestul Europei. În următoarele două zile, pe teritoriul țării se prevăd condiții meteo complicate, ploi puternice care vor trece în ninsori. Va viscoli, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. De asemenea, în următoarele zile se va răci simțitor.