Moldovenii din Diasporă, îndemnați de Partidul „ȘOR” să se înregistreze pentru alegerile prezidențiale
15/09/2020

Moldovenii din Diasporă, îndemnați de Partidul „ȘOR” să se înregistreze pentru alegerile prezidențiale

Partidul Politic „ȘOR” a adresat cetățenilor țării aflați peste hotare un apel în care îi îndeamnă să beneficieze de dreptul lor constituțional de a se înregistra în prealabil pentru participarea la alegerile prezidențiale din data de 1 noiembrie.

În contextul deschiderii secțiilor de votare în străinătate, formațiunea politică precizează că de activismul diasporei în procesul de înregistrare prealabilă depinde numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare.

„Acest proces se desfășoară on-line, este simplu și nu necesită mult timp. În plus, nu vă obligă la nimic. Este suficient să vă înregistrați pe pagina web creată de Comisia Electorală Centrală https://inregistrare.cec.md/”, se menționează în adresarea Partidului „ȘOR”.

Formațiunea amintește că acest proces se încheie pe data de 16 septembrie.

„Vă îndemnăm să vă realizați acest drept constituțional pentru a le cere autorităților să deschidă cât mai multe secții de votare peste hotare, dar și pentru a preveni eventuale îndoieli și acuzații de fraudă, care au apărut deja în spațiul public”, se arată în adresarea Partidului „ȘOR”.

În adresare se menționează că Partidul „ȘOR” a înțeles întotdeauna importanta contribuție pe care au avut-o și o au cetățenii din Diaspora la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova. În susținerea cetățenilor care revin din Diaspora, echipa formațiunii politice din Orhei implementează de câțiva ani programului „Casa mea – Moldova”, în baza căruia au revenit în patrie sute de familii. Partidul „ȘOR” a elaborat o strategie similară care să fie implementată la nivel național.

Parlamentul a stabilit data de 1 noiembrie 2020 pentru desfășurarea alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.