Mii de persoane cer eliberarea Marinei Tauber și Reghinei Apostolova la Judecătoria Ciocana
18/09/2019

Mii de persoane cer eliberarea Marinei Tauber și Reghinei Apostolova la Judecătoria Ciocana

Mii de persoane protestează deja a doua zi consecutiv împotriva reținerii abuzive, la comanda politică a deputatelor Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber și Reghina Apostolova. Protestatarii cer eliberarea celor două deputate și justiție corectă.

Manifestanții s-au adunat miercuri în fața Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana, acolo unde magistrații examinează cererea procurorilor privind eliberarea mandatului de arest pe numele Marinei Tauber pe un termen de 30 de zile.

Oamenii cer eliberarea deputatei și transmit mesaje de susținere scandând „Libertate”, „Marina, suntem cu tine”, „Justiție corectă” și au afișat lozinci cu mesaje similare.

Participanții învinuiesc actuala guvernare de justiție politică și o acuză că încearcă să submineze forțele opoziției.

„Modul cum a fost organizată reținerea Marinei Tauber și Reghinei Apostolova  depășește orice cadru, cât de cinic și de rapid au efectuat reținerea fără motiv și documente”, a declarat deputatul Igor Himici în fața mulțimii.

El consideră că acesta este încă un argument a faptului că „adevărații vinovați sunt cei din actuala guvernare”.

Deputatul Himici a anunțat că Partidul Politic ȘOR a anunțat toate structurile internaționale, inclusiv Consiliul Europei și Parlamentul European cu privire la derapaje antidemocratice din Republica Moldova.

„Suntem mulți, suntem uniți și vom fi solidari atâta timp cât va fi necesar”, a dat asigurări șeful staffului electoral al Partidului Politic ȘOR, Dinu Țurcanu, anunțând că formațiunea este pregătită pentru proteste masive. „Nu uitați că traseul Bălți-Orhei trece prin Chișinău”, a atenționat el guvernarea.

Amintim că Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reținute luni, la scurt timp după ce majoritatea parlamentară le-a ridicat imunitatea parlamentară printr-o procedură viciată. Partidul ȘOR, societatea, dar și unii analiști politici au criticat dur atacurile guvernării la adresa opoziției parlamentare.