Mesajul emoționant al lui Ilan Șor către susținătorii săi
31/07/2019

Mesajul emoționant al lui Ilan Șor către susținătorii săi

În timpul mitingului de astăzi din fața Curții Supreme de Justiție, deputatul, liderul Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor, s-a adresat în direct susținătorilor săi, într-o intervenție live de pe telefonul mobil, mulțumindu-le pentru susținere.

Ilan Șor le-a promis în direct simpatizanților săi că va continua lupta cu ilegalitățile comise de actuala guvernare.

Discursul politicianului a fost întrerupt e câteva ori de aclamațiile celor peste 5 mii  de susținători care au venit la miting să ceară magistraților Curții Supreme de Justiție un proces echitabil și corect.

Ilan Șor a vorbit mulțimii la telefonul vicepreședintelui Partidului ȘOR, Marina Tauber, care a urcat pe o tribună improvizată, astfel încât mesajul să fie auzit de cât mai multe persoane.

În mesajul său, liderul formațiunii politice a declarat că decizia de astăzi a magistraților CSJ este la comanda și presiunea directă a premierului Maia Sandu și a șefului statului, Igor Dodon.

”Vreau să vă mulțumesc pentrui că ați venit să mă susțineți și sunteți alături de mine ca întotdeauna. Dragi prieteni!. Până acum am reușit să implementăm multe proiecte sociale și de infrastructură. Însă acum au venit la putere oameni care nu știu să conducă țara. Așa oamenio nu au dreptul să guverneze țara. Înțeleg că decizia magistraților de astăzi nu aparține instituțiilor de drept, dar Maiei Sandu și lui Igor Dodon. Sunt convins că vom învinge. Vreau să vă promit că vom eși învingători.

Amintim că peste 5 mii de persoane au protestat aproape două ore în fața Curții Supreme de Justiție care a examinat recursul avocaților lui Ilan Șor privind decizia Curții de Apel Cahul prin care a fost eliberat mandat de arest pe numele deputatului. Deși simpatizanții au cerut un proces corect și au condamnat presiunile guvernării, CSJ a lăsat în vigoare hotărârea instanței din Cahul.

Deputata Marina Tauber a catalogat decizia CSJ drept o bâtă politică și fatul că Moldova se apropie de calea dictaturii. La fel, Tauber a menționat că avocații politicianului vor contesta decizia în instanțele internaționale, inclusiv la CEDO.