Marina Tauber: Statul trebuie să acționeze ca un business-model
16/07/2020

Marina Tauber: Statul trebuie să acționeze ca un business-model

Statul și administrația publică locală, fie orășenească sau sătească, trebuie să funcționeze ca un business-model, a declarat vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber în cadrul transmisiunii pe Facebook a activistului civic, Veaceslav Valiko. De asemenea, în cadrul emisiunii a fost discutată chestiunea privind susținerea mediului de afaceri în condițiile pandemiei și a crizei care urmează.

Marina Tauber a menționat că Ilan Șor și echipa sa au tratat din start administrarea Orheiului ca pe o afacere care necesită investiții și care, în final, a ajuns la autogestiune. În rezultatul acestei strategii, bugetul orașului a crescut de trei ori, iar majoritatea proiectelor infrastructurale și a programelor sociale sunt finanțate anume din bugetul de stat. La fel se acționează și în alte orașe și sate administrate de primari din partea Partidului „ȘOR”.

„Astăzi administrăm peste 60 de primării. Toate se dezvoltă după modelul Orheiului sau al Jorei de Mijloc. Ilan Șor a creat un fel de franciză și noi știm cum vor arăta aceste orașe sau sate pentru un an - doi”, a declarat Marina Tauber.

Ea a dat exemplul orașului Taraclia, unde, cu susținerea Partidului „ȘOR”, în prezent au loc lucrări pentru iluminarea stradală, reparația drumurilor, înverzire și amenajarea teritoriului.

Vorbind despre criza provocată de pandemie, Marina Tauber a accentuat că echipa Partidului „ȘOR” înțelege mai bine decât altele problemele mediului de afaceri și este gata să contribuie la identificarea soluțiilor.

„Trebuie să privim problemele în ansamblu și să căutăm soluții împreună cu oamenii de afaceri. Asta se referă și la pandemie, și la relansarea economiei în general. În următorii doi-trei ani țara noastră va fi lovită de criză și trebuie să ajutăm businessului să supraviețuiască. Dacă se va distruge businessul, vom pierde țara”, a concluzionat vicepreședintele Partidului „ȘOR”.