Marina Tauber: Specialiștii și profesioniștii care lucrează astăzi în Primăria Bălți vor fi și în continuare parte a echipei noastre, după 5 decembrie
25/11/2021

Marina Tauber: Specialiștii și profesioniștii care lucrează astăzi în Primăria Bălți vor fi și în continuare parte a echipei noastre, după 5 decembrie

Actualii specialiști, profesioniști și manageri care își fac astăzi onest meseria în cadrul Primăriei Bălți vor fi parte a echipei Marinei Tauber, după data de 5 decembrie. Declarația a fost făcută de însăși Marina Tauber, candidatul Partidului „ȘOR” pentru funcția de primar al orașului Bălți.

Potrivit ei, prima categorie de oameni, care va fi partea a echipei sale, sunt cei care formează fundamentul acestei instituții - specialiștii din diferite domenii, oameni care, de jumătate de viață, lucrează la Primărie, care își cunosc munca și își fac onest meseria.

„A doua categorie sunt oamenii cu funcții de răspundere, conducătorii, funcționarii, specialiști în economie, în finanțe, în management, construcție, profesioniști care sunt departe de politică. Ei de asemenea lucrează de ani buni la Bălți, mulți dintre ei sunt onești, competenți. Noi avem nevoie de astfel de oameni la Primărie”, a spus Marina Tauber.

Totodată, Tauber a spus că bălțenii vor vedea pe holurile Primăriei și o a treia categorie de oameni. Este vorba de specialiști și experți din străinătate, care vor ajuta la dezvoltarea municipiului.

 „Noi vrem să dezvoltăm multilateral orașul, iar pentru asta nu vrem să inventăm roata, ci să atragem opiniile și experiența celor mai buni specialiști din diferite domenii, din diferite țări. Vreau să vă anunț că am discutat în ultimele săptămâni și de curând am primit niște răspunsuri din partea mai multor specialiști din mai multe state, care și-au arătat interesul și disponibilitatea să vină cu experiența lor, pe care o vom implementa la Bălți. Este vorba de experți în construcții, arhitectură, mediu, urbanism, transport etc. Nu e pentru prima dată când facem asta. V-am spus deja că la Orhei și în celelalte localități unde avem primari din partea Partidului „ȘOR” construim drumuri din beton după o tehnologie americană, care au o garanție de 25 de ani. Pentru a construi un management eficient de depozitare și colectare a deșeurilor, de exemplu, avem nevoie de opinia celor au făcut deja acest lucru, care știu cum să-l facă. Trebuie reconstruită rețeaua de apă și canalizare. Știm că la Bălți există un sol specific, cu multe ape freatice la suprafață, de aceea, pentru a rezolva această problemă, avem nevoie de consultarea specialiștilor din mai multe domenii”, a declarat Marina Tauber.