Marina Tauber: Sau Parlamentul demite Guvernul, sau vor veni oamenii să-i scoată din birouri
12/06/2020

Marina Tauber: Sau Parlamentul demite Guvernul, sau vor veni oamenii să-i scoată din birouri

Guvernarea Dodon-Chicu și-a demonstrat incapacitatea în a administra situația de criză din țară, motiv din care actualul Cabinet de miniștri trebuie demis, a declarat vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber, la emisiunea „Forum” de la Vocea Basarabiei. Ea a menționat că situația în țară a ajuns la un asemenea punct, încât îi va împinge pe oamenii să iasă, în curând, la proteste masive.

Marina Tauber s-a referit la situația epidemiologică și la consecințele economice ale crizei legate de pandemie, care sunt foarte grave, iar guvernarea nu a putut face față.

„Situația este foarte gravă. Numărul de infectări crește. Guvernul Dodon - Chicu a picat acest examen, a pierdut controlul și trebuie să-și dea demisia. Avem cea mai gravă situație din regiune. De aceea putem vorbi despre un management foarte prost în situația de criză”, a declarat Tauber.

Vicepreședintele Partidului „ȘOR” consideră că dacă Parlamentul nu va demite Guvernul, acest lucru îl vor face cetățenii.

„Nu este problema că deputații au ceva cu guvernul, dar cetățenii nu sunt mulțumiți. Sau Parlamentul va vota demiterea Guvernului, sau va veni lumea și-i va scoate din Președinție și Guvern pe Dodon și Chicu, pentru că așa nu poate să continue. Suntem în criză totală din toate punctele de vedere”, a precizat deputata.

Marina Tauber a reiterat că formațiunea sa nu intenționează să negocieze alianțe politice, să discute funcții, sau să participe într-o guvernare de coaliție.

„Noi nu discutăm alianțe politice. Noi suntem pentru demiterea guvernului și pentru instaurarea unui nou guvern. Noi trebuie să lăsăm politica și funcțiile și să ne gândim la un guvern capabil să scoată țara noastră din criza. Aceasta este prioritatea noastră”, a punctat Marina Tauber.