Marina Tauber: Prestația jalnică a lui Chicu în Parlament confirmă că e o simplă unealtă
20/07/2020

Marina Tauber: Prestația jalnică a lui Chicu în Parlament confirmă că e o simplă unealtă

Guvernul condus de Ion Chicu, în realitate guvernul lui Igor Dodon a eșuat în toate domeniile sociale și economice, iar Republica Moldova a ajuns într-o situație gravă, a constatat de la tribuna centrală a Parlamentului deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în contextul examinării moțiunii de cenzură împotriva guvernului. Ea a menționat că Ion Chicu nu este decât o simplă unealtă electorală a lui Igor Dodon.

În cele opt luni de activitate a actualului guvern, acesta s-a remarcat doar prin promisiuni și acțiuni electorale, precum majorarea salariilor medicilor abia în preajma alegerilor prezidențiale, la fel ca indemnizațiile pentru pensionari, care nu le-au primit în preajma sărbătorilor pascale, dar le vor primi în preajma alegerilor prezidențiale.

„Astăzi Chicu se laudă că îndemnizația va fi alocată. Întrebarea este însă - C ND? Corect, în ajunul alegerilor prezidențiale. Ei vor folosi banii statului în interesele electorale ale lui Dodon. Și acesta nu este singurul exemplu. Am ascultat atent raportul dlui Chicu, în care s-a lăudat că a majorat salariile, iar singurul exemplu a fost - majorarea salariilor cadrelor medicale de la 1 septembrie. Pe care le vor primi în luna octombrie. Exact înainte de prezidențiale. Coincidență? Nu cred”, a declarant Marina Tauber.

Totodată, ea i-a amintit lui Ion Chicu, care a avut un comportament arogant, modul în care s-a milogit la fracțiunea Partidului ȘOR atunci când urma să primească votul de încredere a Guvernului. „Ați stat ca un cățeluș și ne-ați privit în ochi rugându-ne să vă votăm. Rușine dle Chicu. Aveți două fețe, dar niciuna nu reprezintă bărbăția Dvs”, a menționat Marina Tauber.