Marina Tauber: Partidul Politic ȘOR este supus presiunilor politice
31/10/2019

Marina Tauber: Partidul Politic ȘOR este supus presiunilor politice

Partidul Politic ȘOR și reprezentanții acestuia sunt supuși presiunilor de actuala guvernare, a declarat vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8. Ea a arătat că dosarul său este unul politic și a criticat faptul că unele persoane implicate în jaful bancar de proporții care fac parte din actuala guvernare nu sunt cercetate penal.

Marina Tauber a menționat că Partidul Politic ȘOR este unul de opoziție și este supus presiunilor politice. Ea a arătat că și dosarul său este intentat pe criterii politice. Pe de altă parte, persoane din actuala guvernare, în special Zinaida Greceanîi, al cărei nume apare în raportul Kroll, nu este supusă aceluiași tratament.

„Numele Greceanîi figurează în raportul Kroll. Eu sunt reținută pentru că sunt menționată în raportul Kroll. Nu pot să vă spun din ce motiv am fost reținută, dar dacă eu am fost reținută, în aceeași situație ar trebui să fie și Greceanîi. Dacă vorbim de justiție corectă ar trebui să-i fie retrasă imunitatea și să răspundă în fața legii”, a declarat Marina Tauber.

Ea a menționat că în aceeași situație cu a sa este și liderul formațiunii, Ilan Șor, care a fost nevoit să se ascundă.  „Președintele Șor are imunitatea parlamentară ridicată și nu poate să apară în spații publice pentru că își pune în pericol viața și securitatea”. Marina Tauber a evitat să spună unde este Ilan Șor, da a lăsat să se înțeleagă că ar fi pe teritoriul Republicii Moldova.

Vicepreședintele Partidului ȘOR a declarat că atât ea personal cât și Ilan Șor dețin informații și dovezi despre implicarea mai multor persoane în jaful bancar, dar le vor prezenta doar unui procuror independent deoarece nu au încredere în actualul sistem de justiție asupra căruia Maia Sandu și Igor Dodon fac presiuni directe.