Marina Tauber: Parlamentul nu e grădiniță; am fost aleși în Legislativ să lucrăm, nu ca să ne jucăm
20/11/2020

Marina Tauber: Parlamentul nu e grădiniță; am fost aleși în Legislativ să lucrăm, nu ca să ne jucăm

Criza politică în contextul celei social-economice ar putea duce Republica Moldova la faliment. De aceea, Parlamentul este obligat să înceapă să funcționeze și să adopte inițiativele legislative pentru susținerea cetățenilor și a economiei. Despre aceasta a vorbit vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber la emisiunea „Interviul exclusiv” de la REN TV Moldova.

„Noi mergem în Parlament cu agenda proprie și vrem ca și alți deputați, indiferent ce fracțiuni reprezintă, să caute soluții, alături de noi, pentru depășirea crizei - criza economică, socială, criza în sistemul de sănătate și, probabil, trebuie să recunoaștem și existența unei crizei politice, în prezent”, a spus Marina Tauber.

Ea a amintit că fracțiunea Partidului „ȘOR”, precum și alți deputați ai Platformei „Pentru Moldova” consideră drept absolut prioritară adoptarea proiectelor sociale - majorarea pensiilor și asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite, crearea rețelei de farmacii sociale mobile, precum și majorarea indemnizației la nașterea copiilor.

Marina Tauber a chemat deputații din alte fracțiuni să renunțe la disputele politice și să susțină proiectele necesare cetățenilor.

„E timpul să încheiem jocul de-a politica. Am venit în parlament nu ca să ne jucăm. Aceasta nu este grădiniță unde să tot împărțim câte ceva și să ne comportăm iresponsabil. Dacă sunt propuneri mai bune, vociferați-le. Dacă nu, dați-ne nouă posibilitatea să realizăm aspirațiile și doleanțele zecilor de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care ne-au delegat în Parlament. Țara este la limita nu doar a crizei, dar a falimentului. Sperăm din tot sufletul că fiecare deputat va da dovadă de responsabilitate și va susține ceea ce astăzi este important pentru oameni”, a concluzionat ea.

La ședința de ieri a parlamentului a fost anunțată oficial crearea Platformei „Pentru Moldova”. Platforma a devenit al doilea grup parlamentar ca mărime, fiind compusă din 15 deputați.