Marina Tauber cere oficial pedepsirea penală a ministrului de Interne și a șefului poliției din Orhei pentru că au admis infectarea în masă a polițiștilor cu Covid-19
19/06/2020

Marina Tauber cere oficial pedepsirea penală a ministrului de Interne și a șefului poliției din Orhei pentru că au admis infectarea în masă a polițiștilor cu Covid-19

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber a depus o sesizare la Procuratura Generală împotriva ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu și a șefului interimar al Inspectoratului de Poliție (IP) Orhei, Nicolae Cortac, pentru tăinuirea a peste 20 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus a angajaților Poliției din Orhei. Tauber acuză că cei doi se fac responsabili că nu au luat măsurile necesare pentru a-i proteja pe restul angajaților. Deputata susține că Voicu și Cortac nu au dispus instituirea un regim special, limitat, de desfășurare a activității în cadrul IP Orhei.

„Așa cum am promis, nu vom mai tolera nicio acțiune sau inacțiune a autorităților sau din partea vreunui funcționar din cauza cărora au de suferit oamenii”, a scris Marina Tauber pe contul său de Facebook.

Deputata a calificat atitudinea celor doi funcționari drept „criminală”.

„Prin omisiunea ministrului de Interne, Pavel Voicu și a șeful interimar al IP Orhei, Nicolae Cortac de a institui un regim special, limitat, de desfășurare a activității în cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei, a fost neglijată sănătatea și securitatea în muncă la nivelul angajaților Inspectoratului de Poliție Orhei, precum și sănătatea locuitorilor municipiului Orhei, care au interacționat cu polițiști infectați cu COVID-19. Bunăoară. Mai mulți polițiști verifică zilnic parcul „OrheiLand”, unde pot infecta chiar și copiii. Și mai grav este că polițiștii de sector merg în satele din raza de activitate și pot fi purtători de COVID-19”, se arată în sesizarea depusă.

Marina Tauber cere emiterea ordonanței de dispunere a începerii urmăririi penale în privința lui Voicu și Cortac.

„Sper că Procuratura Generală nu va decide să-i acopere pe cei doi și va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a-i pedepsi exemplar pe toți funcționarii și miniștrii iresponsabili, pentru care viața și sănătatea angajaților nu are nicio importanță”, a concluzionat deputata.

Amintim că, joi, deputații Partidului „ȘOR” au cerut convocarea ministrului Voicu în Parlament pentru a prezenta situația privind infectarea cu Covid-19 în rândul polițiștilor, dar deputații PSRM-PDM nu au susținut propunerea. Fracțiunea Partidului „ȘOR” a criticat dur felul în care guvernarea gestionează situația epidemiologică din țară. Deputații formațiunii au cerut să fie izolați toți angajații comisariatelor care au interacționat cu colegii lor depistați cu Covid-19. La fel, parlamentarii au cerut să fie testați la Coronavirus toți polițiștii din țară și să fie asigurați cu mijloace de protecție.

https://www.facebook.com/MarinaTauberOfficial/photos/pcb.1681902751978398/1681902585311748/?type=3&theater