Marina Tauber lansează un apel către deputați, în numele țării: Nu putem sta la discuții când țara arde
29/09/2020

Marina Tauber lansează un apel către deputați, în numele țării: Nu putem sta la discuții când țara arde

Partidul Politic „ȘOR” se pronunță pentru identificarea cât mai grabnică a unor soluții în Parlament privitor la problemele din agricultură, sănătate și sfera socială. Aceste trebuie soluționate în regim de urgență. În acest sens, secretara fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber  a lansat un apel în care cheamă toți deputații la conlucrare. Apelul a fost făcut în cadrul emisiunii „Moldova zi de zi” de la Televiziunea Centrală, la care au participat reprezentanții mai multor formațiuni parlamentare.

„Nu putem sta la discuții când țara arde. Aș vrea să îndemn toți colegii din numele fracțiunii noastre, pentru țara și poporul nostru, să fim mai pragmatici și mai eficienți. Mesajul din partea fracțiunii noastre și a președintelui Ilan Șor este că nu trebuie să dăm propuneri populiste, dar propuneri concrete, care pot fi votate și executate chiar acum”, a declarat Marina Tauber.

În context ea a amintit că fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a propus un șir de inițiative concrete în sesiunea precedentă a legislativului, cele mai multe fiind în domeniul social. De asemenea, de la începutul sesiunii curente, formațiunea a elaborat mai multe inițiative sociale, precum acordarea unor indemnizații asistenților sociali, care prestează o activitate extrem de importantă, în special în localitățile rurale și, în mod deosebit, în timpul pandemiei aflându-se în prima linie.

De asemenea, Partidul „ȘOR” are și un șir de inițiative pentru sectorul agrar, care este afectat de criză. Multe dintre acestea sunt inițiate de Violeta Ivanov, candidatul Partidului „ȘOR” la alegerile prezidențiale.

„Suntem mândri deoarece candidatul nostru este și un deputat foarte activ, care a promovat inițiative necesare oamenilor”, a adăugat ea.

Marina Tauber a menționat că, spre deosebire de alte formațiuni, colegii său au ce raporta cetățenilor, amintind că recent au prezentat și un raport intermediar de activitate.

„Suntem bucuroși de realizările noastre. Acolo unde am promis, unde avem reprezentanții noștri la nivel local și național toate proiectele sunt în derulare, în pofida crizei economice și pandemice”, a spus Tauber.

În contextul discuțiilor despre eventuale alegeri parlamentare anticipate, Marina Tauber a declarat că Partidul „ȘOR” este pregătit pentru un astfel de exercițiu și este convins că va avea un rezultat mult mai bun decât la parlamentarele din 2019.

„Sondajele arată că suntem al treilea partid ca pondere și suntem în creștere continuă. Partidul „ȘOR” se bucură de un sprijin masiv din partea cetățenilor. Noi suntem siguri că în viitorul Parlament noi vom avea votul decisiv”, a conchis vicepreședintele Partidului „ȘOR”.