Marina Tauber la TV8: Chicu nu mai are dreptul să guverneze această țară și trebuie demis
30/05/2020

Marina Tauber la TV8: Chicu nu mai are dreptul să guverneze această țară și trebuie demis

Guvernul Chicu-Dodon a demonstrat că este incapabil să gestioneze situația de criză cu care se confruntă Republica Moldova și trebuie demis, a declarat deputatul Partidului Politic „ȘOR”, vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8. Ea a prezentat mai multe date statistice care demonstrează că informațiile vehiculate de guvernare sunt neveridice, iar Republica Moldova este cea mai afectată țară de coronavirus din întreaga regiune.

 

În cadrul dezbaterilor, după ce deputatul PDM Nicolae Ciubuc a declarat că actuala guvernare s-ar descurca destul de bine în situația de pandemie, Marina Tauber a prezentat statistici oficiale care demonstrează că situația este cu mult mai proastă decât în oricare altă țară din regiune.  „Comparația și statistica trebuie să țină cont de numărul de locuitori. În Republica Moldova avem aproximativ 2000 de îmbolnăviri la un milion de locuitori, în România 1000, Ucraina - 500, Ungaria 400, Bulgaria 350. De unde luați informația că stăm bine la capitolul infectări?”, a întrebat Marina Tauber, precizând că la fel este situația și în privința numărului de decese.

 

Potrivit deputatului Tauber, guvernul Chicu și-a demonstrat incapacitatea atât în privința gestionării situației epidemiologice, cât și în privința prevenirii crizei economice.  „Guvernul Dodon-Chicu a picat examenul la capacitatea de prevenire a crizei de infectare a cetățenilor. La fel și în privința problemelor economice și sociale. Chicu nu mai are dreptul să guverneze această țară și trebuie demis”, a punctat ea.

 

Totodată, Marina Tauber a arătat că guvernanții și majoritatea parlamentară au stopat abuziv activitatea legislativă, împiedicând deputații să-și exercite atribuțiile. Cu toate acestea, ea a menționat că deputații Partidului „ȘOR” au muncit și vor continua să lucreze pentru cetățeni. „Noi nu putem să stăm acasă, noi trebuie să muncim. Noi avem obligațiuni față de cetățeni”.

 

În opinia Marinei Tauber, dispoziția abuzivă a Zinaidei Greceanîi privind autoizolarea deputaților a venit, de fapt de la Igor Dodon, din cauză că nu mai dispune de o majoritate parlamentară. „Cum Igor Dodon, lider neformal al PSRM, care are un deputat infectat, merge oriunde? Ori el este cel „oleacă medic” care a dat recomandarea PSRM și PDM să stea acasă pentru că nu mai există majoritate parlamentară?”, a întrebat retoric deputatul Partidului „ȘOR”.

 

În contextul discuțiilor din platou, Marina Tauber a opinat că deputați PSRM și PDM vor continua să părăsească majoritatea parlamentară, fiind dezamăgiți de prestația liderilor celor două partide. 

 

Iar în timpul unui schimb de replici cu democratul Ciubuc, Marina Tauber a anunțat că formațiunea sa va prezenta în curând dovezi că acesta a luat mită în perioada când exercita funcția de ministru al Agriculturii. „Pot să declar oficial că în cel mai scurt timp vom prezenta dovezi că dl Ciubuc, când era ministru al Agriculturii, a luat mită. În zilele următoare vom prezenta dovezi concrete cum Dl Ciubuc a luat mită pentru subvențiile de stat. Dle Ciubuc, noi nu vă invităm la dialog, pentru că nu avem nevoie de corupți”, a declarat Marina Tauber, îndemnând agricultorii care au avut de suferit din cauza corupției de la Ministerul Agriculturii să-i prezinte informații.