Marina Tauber la „Europa Liberă”: Guvernul Chiсu va pica până la alegerile prezidențiale
23/07/2020

Marina Tauber la „Europa Liberă”: Guvernul Chiсu va pica până la alegerile prezidențiale

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber s-a arătat convinsă că, oricum, Guvernul Chicu va pica și că acest lucru s-ar putea produce până la alegerile prezidențiale din această toamnă. Iar președintele Igor Dodon ar fi bine nici să se gândească la cel de-al doilea mandat, deoarece este o persoană total compromisă, iar în campania electorală ar putea ieși la suprafață anumite informații despre el.

Întrebată într-un interviu pentru „Europa Liberă” de unde se vor lua voturi suficiente pentru susținerea unei noi moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu, Tauber a declarat că la cele 49 existente se vor găsi și alte voturi, deoarece sunt mulți nemulțumiți atât în tabără PSRM, cât și în cea a PDM.

„Fiecare deputat, în afară de indicațiile fracțiunilor lor au și obligațiuni, în primul rând, în fața cetățenilor. Eu am auzit din partea mai multor, nu o să vă dau numele de familii, dar din partea mai multor socialiști și din partea mai multor democrați că ei nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în fracțiunile sau în partidele lor”, a declarat Marina Tauber.

Deputata s-a arătat sigură că Guvernul Chicu va cădea înaintea alegerilor prezidențiale.

Cu referire la eventuala participare în alegerile prezidențiale a lui Igor Dodon, deputata Tauber l-a sfătuit pe actualul șef al statului nici să se gândească la al doilea mandat.

„Dodon a intrat în pique-ul din care el nu o să poată să iasă. El este în scădere foarte rapidă și ca politician, și ca funcția pe care o deține la acest moment, și ca partid. De aceea, până în septembrie, ar fi bine ca el să mai verifice ratingurile lui. Și eu i-aș da o sugestie omenească: să nu participe la alegeri, pentru că el o să aibă o surpriză mare la aflarea rezultatului lui, deoarece oamenii și în teritoriu nu mai vor să-l susțină”, a spus Marina Tauber.

Deputata susține că liderul Partidului „ȘOR” ar deține mai multe informații care ar putea să-l pună în lumină proastă pe Dodon. Ilan Șor, spune Marina Tauber, știe mai multe detalii din tinerețea politică a lui Dodon decât soția acestuia.

„Dl Ilan Șor deține mai multe informații, inclusiv despre tinerețea politică a lui Dodon, dar și despre multe alte fapte care îi sunt cunoscute dlui președinte Ilan Șor. Cum a spus dl Ilan Șor odată, el cunoaște mult mai multe despre Dodon decât însăși soția lui Dodon. Așa că, desigur, Igor Nicolaevici tare nu vrea să-l vadă pe Ilan Mironovici în plenul parlamentului ori în alte locuri publice”, a declarat Tauber.

În contextul alegerilor prezidențiale, Marina Tauber a mai spus că Partidul „ȘOR”, cu siguranță, va avea propriul candidat.

„Și asta o să fie o mare-mare surpriză pentru Igor Dodon”, a punctat Marina Tauber.

Despre insinuările precum că Partidul „ȘOR” ar fi fost implicat la „cumpărarea” mai multor deputați, Marina Tauber a spus că oamenii vin în formațiune pentru că este una responsabilă.

„Oamenii vin în Partidul Politic „ȘOR”, pentru că au văzut și o să vadă desigur că noi ne ținem de cuvânt, liderul nostru, în primul rând, face tot ce a fost promis cetățenilor. Și la momentul actual, noi suntem a treia forță pe arena politică moldovenească, noi creștem în clasamentele, noi avem și mai multă dragoste din partea cetățenilor, și mai multă susținere”, a adăugat deputata Tauber.