Marina Tauber: Dodon și-a concentrat toată puterea în mâinile sale, instituind stare de urgență pe 60 de zile
31/03/2020

Marina Tauber: Dodon și-a concentrat toată puterea în mâinile sale, instituind stare de urgență pe 60 de zile

Instituirea stării de urgență pe un termen de 60 de zile a urmărit, în primul rând, concentrarea puterii în mâinile lui Dodon. În plus, a fost limitat controlul legislativ în Republica Moldova, țară cu regim parlamentar de guvernare.

Declarații în acest sens a făcut Marina Tauber, deputată din partea Partidului „ȘOR”, într-un interviu oferit postului de radio „Europa liberă”.

„Ceea ce ține de posibilitatea de a vorbi, da, noi practic pierdem această posibilitate, pentru că nu sunt convocate ședințele parlamentului. Să știți că am primit informație că nici briefing de presă nu poate să fie organizat în parlament”, a spus Marina Tauber, acuzând că instituirea stării de urgență l-a ajutat pe Dodon să-și concentreze toată puterea în mâinile sale.

În alt context, Marina Tauber a acuzat deputații socialiști că își fac imagine pe timp de pandemie prin gesturi caritabile și populiste, care sunt intens mediatizate.

„Noi, deputații Partidului Politic „ȘOR”, de exemplu, niciodată nu ne-am luat la întrecere cu alții – cine mai mult donează. Eu vă asigur, dacă vorbim și de aceiași socialiști, ei ar rămâne cu mult în urmă. Ei s-au deprins doar să ia și nu să dea. Iată de ce pentru donația unui salariu ei au făcut atâta tam-tam în mass-media”, a declarat deputata.

În replică la aluzia precum că Partidul „ȘOR” ar folosi pentru fortificarea imaginii sale rețeaua de magazine sociale în care produsele sunt vândute la prețuri reduse pentru unele categorii de cetățeni, Marina Tauber a subliniat că rețeaua activează demult și își demonstrează utilitatea pentru pensionari și alte categorii social-vulnerabile mai ales pe timp de pandemie.

„Vorbind despre magazinele sociale de mai multe ori, acesta este un proiect social care lucrează și funcționează indiferent de campaniile electorale”, a declarat Marina Tauber.

Deputata a precizat că în prezent numărul beneficiarilor rețelei de magazine sociale se ridică la peste 300 de mii de persoane.