Marina Tauber depune o plângere la poliție împotriva deputatei Maria Ciobanu: se comportă ca un câine rău al guvernării
19/08/2019

Marina Tauber depune o plângere la poliție împotriva deputatei Maria Ciobanu: se comportă ca un câine rău al guvernării

Deputata Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, a depus o cerere prealabilă și o plângere la poliție și împotriva deputatei Blocului Acum, Maria Ciobanu, pe care o acuză de atac la persoană și declarații calomnioase. Acesta este al treilea deputat al Blocului pe care se plâng reprezentanții fracțiunii Partidului ȘOR pentru comportament inadecvat, declarații scandaloase și injurii. Prin acțiunile lor, deputații Partidului ȘOR încearcă să-și responsabilizeze colegii și să-i determine să renunțe la acuzațiile nefondate și limbajul înjositor.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Marina Tauber, menționează că în majoritatea parlamentelor lumii există reguli de conduită pe care deputații sunt obligați să le respecte, riscând în caz contrar să fie penalizați. „În majoritatea parlamentelor există reguli interne sau coduri de conduită potrivit cărora membrii parlamentului pot fi aduși la tăcere sau sancționați disciplinar pentru anumite forme de comportament sau replici, natura acestor sancțiuni fiind variată, de la chemarea la ordine sau tăierea timpului de vorbire până la reducerea din remunerare, excluderea temporară de la ședințe sau în anumite cazuri chiar pedepse penale”.

Ea consideră că și în Republica Moldova legislația ar trebui să permită tragerea la răspundere a deputaților pentru defăimare și insulte. În acest context, Marina tauber anunță că a depus o cerere prealabilă și o plângere la Inspectoratul General de Poliție pe numele Mariei Ciobanu, pentru acuzații nejustificate.

„Doamna Maria Ciobanu, de când a devenit deputat, s-a remarcat exclusiv prin declarații scandaloase și mai ales prin afirmații pline de sarcasm și de atacuri la persoană. Rolul dânsei presupun că este să alimenteze presa proguvernare cu invective în adresa opozitiei. Atâta poate și atâta face. Dacă am întreba-o cum poate fi scoasă țara din criză, probabil primul pas din rețeta dânsei ar fi executarea tuturor celor din opozitie. Ea se comporta asemenea unui câine rău al guvernării, dresat să latre spectaculos opoziția. Să o acceptăm așa cum este. Într-o societate democratică și astfel de cetățeni trebuie tolerați”, a scris Marina Tauber.

Ea amintește că a depus plângeri similare și pe numele deputaților Blocului Acum Lilian Carp și Sergiu Litvinenco și menționează că astfel, fracțiunea Partidului ȘOR dorește să responsabilizeze deputații. „Da, conform buchiei legii, vom disciplina comportamentul și tempera emoțiile legiuitorilor, care din păcate în loc să se preocupe de bunăstarea societății, se țin doar de vociferat insulte în adresa colegilor”, a menționat Marina Tauber.